Mistralviering in de Kruisherenkapel

UDEN | In de Kruisherenkapel in Uden vindt op zondag 17 oktober om 10.00 uur een woord- en communiedienst met muziek en teksten door het koor Mistral plaats. Het thema is: 'Haantje de voorste zijn?'

Het is in het leven heel verleidelijk om jezelf boven alles te stellen. Om jezelf met al je goede eigenschappen en prestaties op de voorgrond te plaatsen. We willen het vaak verder schoppen dan anderen en misschien belangrijker zijn. Sommigen snakken ernaar het stralende middelpunt te zijn, soms ten koste van anderen Maar is dat wat Jezus van ons vraagt? Hebben we voldoende inzicht in wat ons werkelijk drijft? Wat zouden onze doelen eigenlijk moeten zijn, als we luisteren naar de stem van God? Daar wordt over nagedacht, geluisterd en gebeden deze viering.


MuzeMix in MuzeRijk weer van start

UDEN | Na lange tijd van corona stilte gaat ook de muzikale middag 'de MuzeMix' weer van start. En wel op zondag 24 oktober met Rob Krot, een veelzijdige zanger, troubadour en liedjesschrijver.

Rob beschikt over een uitzonderlijk groot repertoire van Nederlands- en Engelstalige liedjes, van toen en nu en voor oud en jong. Het belooft een mooie en vrolijke middag te worden, dus kom gezellig mee luisteren, zingen of kijken. Rob Krot weet overal een feestje te bouwen en is tevens winnaar van vele muzikale prijzen. De middag begint om 14.00 uur in MuzeRijk.


Countrydansen op
cd in Eigen Herd

UDEN | In Eigen Herd gaan de countrydansavonden weer van start, geheel volgens de regelgeving van het RIVM. De eerste avond is op zaterdag 16 oktober. Om je agenda vast te vullen, is dit de komende maanden op 20 november en 18 december, telkens op de derde zaterdag.

DJ Guus staat te popelen om weer te beginnen. Hij draait op verzoek populaire line-dansen, voornamelijk origineel country. Eigen Herd heeft een goede, grote dansvloer en voldoende zitplaatsen. Je vindt Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32 in Uden. De avond duurt van 20.00 tot 23.30 uur, de zaal is om 19.30 uur open. Entree is 2,50 euro. Je kunt binnen op vertoon van een QR-vaccinatiecode of een negatief testbewijs van maximaal 24 uur.


Kauthar Bouchallikht bezoekt Uden

UDEN | Tweede Kamerlid Kauthar Bouchallikht (GroenLinks) komt aankomende vrijdag naar Brabant voor een werkbezoek schone lucht. Ze doet ook Uden aan.

Onze provincie scoort bovengemiddeld wat betreft longziekten en het coronavirus had in Brabant meer impact dan in andere provincies. Brabant kent meer sterfte aan longkanker dan gemiddeld, terwijl we minder roken. Geen hoopvolle cijfers, maar GroenLinks heeft wel ideeën wat er moet gebeuren. Kauthar komt van 16.00 tot 17.00 uur naar Uden, MuzeRijk, om in gesprek te gaan met leden en belangstellenden.