Tonpraoters middag: dat wordt 'Lachen in d’n Herd'

UDEN | Drie tonproaters komen op zondagmiddag 24 oktober langs in Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32: Frans Bevers, Hans Verbaarschot en Eric Mulder. Zij staan met elk twee acts in de ton. 

De presentatie is in handen van Maarten de Groot. De middag begint om 14.00 uur, de zaal is om 13.00 uur open. Entree is 10 euro. De kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Eigen Herd aan de Rooijsestraat. Bij binnenkomst wordt gevraagd je vaccinatiebewijs te tonen of een negatief testbewijs van maximaal 24 uur.


Dansmiddag MuzeRijk


UDEN | In MuzeRijk Uden aan de Klarinetstraat 4 wordt aankomende zondag een dansmiddag gehouden. Tussen 14.30 en 17.00 uur zijn alle dansliefhebbers weer van harte welkom om op de dansvloer een dansje te wagen.

De dansmuziek wordt verzorgd door een DJ, die ballroommuziek ten gehore zal brengen. Uiteraard zullen dansen als de foxtrot en quickstep aan bod komen, maar tevens de Engelse wals en tango. Liefhebbers van latin-dance kunnen hiervoor ook muziek aanvragen. Deze dansmiddagen werden voor de coronapandemie goed bezocht; een teken dat er behoefte is om in een gezellige atmosfeer een dansje te wagen. Deelname aan deze dansmiddag bedraagt 1 euro per persoon. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van geldig vaccinatiebewijs.


Liederentafel Uden
gaat weer van start

UDEN | In Eigen Herd gaat de Liederentafel weer van start. Op woensdag 27 oktober komen muzikanten Niels Swinkels, accordeon met zang en de algehele leiding, Herman Nederhof, accordeon met zang, en Tim Tichelaar op drums weer langs om muziek te maken.

Ken je de tekst niet meer, helemaal geen probleem, de liederentafel boeken liggen op de tafels. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.00 uur. Entree is 1 euro. Binnenkomst op vertoon van een QR vaccinatiecode of eennegatief testbewijs van maximaal 24 uur.


St. Caeciliakoor zingt
in de Petruskerk

UDEN | Het St. Caeciliakoor koor brengt zaterdagavond tijdens de viering van 18.30 uur een mooi aantal liederen ten gehore. Het koor is nog niet volledig op sterkte, maar er wordt druk gerepeteerd en dat levert een goed resultaat op, zodat er al een mooie klank ontstaat, zeker onder de meerstemmige liederen.

De dirigent van het koor is Marcus de Haard en de orgelbegeleiding komt wederom op naam van Jan de Laat.
Ondanks het kleinere aantal zangers dan waarmee het complete St. Caeciliakoor gewoonlijk de vieringen opluistert, is het de moeite waard de dienst te bezoeken, mede door het mooie repertoire en de geoefende stemmen die dit alles tot een mooi geheel brengen.