Afbeelding
Foto:

'Toenemend aantal klachten over geluidshinder'

"Ik ontving groep 6 van Kindcentrum Vindingrijk, in het kader van de Kinderboekenweek. Het thema was 'beroepen', en de kinderen wilden graag met mij praten over het beroep burgemeester. Ze hadden heel veel vragen. Daarnaast spraken ze ook nog met kermismeester Pascal Donkers."

"We hadden weer een gezamenlijke bijeenkomst met de colleges van Uden en Landerd. We hebben de offerte van aannemersbedrijf BAM goedgekeurd voor de verbouwing van het gemeentehuis in Uden voor de nieuwe gemeente Maashorst. De offerte valt keurig binnen het budget. De verbouwing is inmiddels van start gegaan.”

"Met het hele college van Uden brachten we een bezoek aan het Volkelse bedrijf Raaijmakers en Zn Bronbemaling. Zij bestonden 2 jaar geleden 50 jaar, maar door corona zijn wij ze nu pas onze felicitaties gaan brengen. Het was mooi om het bedrijf te bekijken, het functioneren van het bedrijf is vrij uniek. Er zijn maar een paar bedrijven in bronbemaling in de gehele provincie."

"Als voorzitter van het Centraal Stembureau heb ik vrijdag de geldigheid van de voor de gemeenteraadsverkiezingen ingediende lijsten vastgesteld. Zij gaan deelnemen aan de verkiezingen van 22 tot 24 november. Daarnaast verrichtte ik de loting voor de lijstnummering voor een aantal nieuwe partijen die dit jaar voor het eerst deelnemen. De drukker kan aan de slag en de oproepkaarten kunnen verzonden worden!"

"Ik bracht een bezoek aan de heer Langens in Uden, die zijn 104e verjaardag vierde. Hij is nog steeds vitaal. We hadden een fijn gesprek over allerlei onderwerpen. Ik ben sinds zijn 100e verjaardag iedere keer op zijn verjaardag geweest, en ik heb hem nu uitgenodigd om op mijn feestje, mijn afscheid, te komen op 22 december in Theater Markant. Hij bevestigde dat hij er zal zijn."

"Ik was aanwezig bij de Commissie van Overleg en Voorlichting Milieu van vliegbasis Volkel, waar we praatten over het toenemend aantal klachten over geluidshinder. Het valt op dat de notoire klagers meer klachten indienen. De komst van de JSF zal ook leiden tot een toename van het aantal klachten, maar dat zal pas in 2022 zijn, wanneer de eerste JSF in Volkel gestationeerd wordt."

"Ik bracht een bezoek aan Groningen, waar ik op uitnodiging van burgemeester Koen Schuiling een bijeenkomst bij het anti-kernwapenmonument bijwoonde. Groningen is de enige stad in Nederland met dit monument, dat dateert uit de jaren '80. De gemeente Groningen ondersteunt de internationale strijd tegen kernwapens. Als burgemeester van Uden en dus vliegbasis Volkel heb ik een toespraak gehouden. Ik ben ook lid van Mayors for Peace, de noodcampagne voor een kernwapenvrije wereld, en dus tegenstander van kernwapens. Privé bezocht ik ooit Hiroshima, en ik heb dus zelf gezien welk leed kernwapens kunnen aanrichten."