Maandagmiddag werd de campagne gelanceerd, met rechts wethouders Brands en Van Lankvelt. (foto: Henk Lunenburg)
Maandagmiddag werd de campagne gelanceerd, met rechts wethouders Brands en Van Lankvelt. (foto: Henk Lunenburg) Foto: Henk Lunenburg

Alle info over zonnepanelen op je dak met nieuwe campagne

UDEN/LANDERD | De gemeenten Landerd en Uden lanceerden maandagmiddag samen de campagne ‘Ja doe maar‘: een campagne om zo veel mogelijk inwoners te motiveren om zonnepanelen op hun dak te laten leggen.

De actie is opgezet om de particulieren huiseigenaren die nog steeds twijfelen om zonnepanelen te laten plaatsen nu over de streep te trekken. Inwoners hebben vaak nog veel vragen en twijfels over het plaatsen van zonnepanelen. Is het nu wel verstandig? En... hoe zit dat dan precies? Met de ‘Ja doe maar’ campagne worden alle vragen beantwoord, zodat iedereen zijn eigen keuze kan maken.

Offerte
“Op dit moment heeft 10 procent van alle daken in Uden en Landerd zonnepanelen", vertelt wethouder Franko van Lankvelt. "We willen toewerken naar minimaal 25 procent in 2025. Wij geloven dat zonnepanelen een toegankelijke, betaalbare en effectieve bijdrage leveren aan een schonere energievoorziening."
Via de nieuwe website kunnen geïnteresseerden een offerte aanvragen. Afhankelijk van het aantal panelen en het soort dak kunnen de panelen tussen de 6 en 8 weken op je dak liggen.

Digitaal platform 
Hart van de campagne is een digitaal platform jadoemaar.nl waarop een eerlijk antwoord wordt gegeven op de twintig belangrijkste vragen en twijfels van inwoners. Deze vragen zijn op straat opgehaald. "Als je twijfelt over zonnepanelen, dan doe je dat niet voor niks. Daarom is het goed om te weten dat je op www.jadoemaar.nl alleen bedrijven vindt die door ons onder de loep zijn genomen."