De twee teams in actie afgelopen zondag. (foto: Eric Elbers)
De twee teams in actie afgelopen zondag. (foto: Eric Elbers)

RKSV Volkel wint in
slotseconden van Venhorst

VOLKEL | Zowel RKSV Volkel als RKSV Venhorst waren zondag nog puntloos vooraf aan het duel op De Eeuwsels in Volkel. Het werd een open duel met met een beter Volkel.

Jaren geleden was een wedstrijd uit tegen Volkel een zware opgave voor Venhorst. Maar sinds de opmars van Venhorst, een jaar of 10 geleden ingezet, zijn er altijd mogelijkheden voor Venhorst om tot een goed resultaat te komen. Toch was het Justin Damen die namens Volkel de score voor rust opende. In de tweede helft bleef het spannend waar Jaap Kanters namens Venhorst de stand weer gelijktrok.

Zwaar bevochten
Het bekende venijn zat hem voor Venhorst weer in de staart en

Bart Teeuwen bekroonde zijn waarde voor Volkel door in de slotseconden van het duel, uit een voorzet van Damen, de winnende te maken.
Trainer Michiel Jans: “Zwaar bevochten overwinning, die we als team binnen gehaald hebben. De eerste helft waren wij de betere ploeg. Daarin kansen op meer en eigenlijk al een grotere voorsprong hadden moeten halen. In de tweede helft wat meer terug gedrongen, waarbij wij na 70 minuten de wedstrijd op slot hadden moeten gooien na een goed uit gespeelde aanval en een kans voor open doel. Daarna valt toch de 1-1 en waren er twee ploegen die voor de overwinning gingen. Uiteindelijk maken we net voor tijd de tweede na een goede aanval. Daarna was het feest.” Venhorst wacht komende zondag weer een mooie opgave, in de wedstrijd thuis tegen koploper DAW uit Schaijk.