Allerzielen in de Kruisherenkapel

UDEN | Tijdens Allerzielen op dinsdag 2 november wordt er in de Kruisherenkapel in Uden extra stilgestaan bij de dierbare overledenen van afgelopen 2 jaren.

’s Avonds om 19.30 zal er een herdenkingsdienst plaatsvinden. Een moment van samenzijn met meditatieve teksten, muziek en bezinning. Iedereen krijgt de gelegenheid om een kaarsje te ontsteken. Ook worden de namen genoemd van hen die in de afgelopen 2 jaren zijn bijgeschreven in het gedenkboek van Kapelgemeenschap ter Linde. Het thema van deze herdenkingsdienst luidt: 'Voor wie ik liefheb, wil ik heten'.


Les Chanteurs Gregoriens in de Petruskerk

UDEN | Het regionale gregoriaanskoor Les Chanteurs Gregoriens, verzorgt op zondag 31 oktober de eucharistieviering in de Udense St. Petruskerk.

Het koor zingt de wisselende gezangen van de zondag. De vaste gezangen, welke met volkszang worden gezongen, komen uit mis VIII terwijl het geheel wordt aangevuld met Credo III. Het koor staat onder leiding van Wim Cöp en organist Jan de Laat verzorgt begeleiding en voor en naspel op het Verschueren koororgel. Celebrant is pastoor John van de Laar. De viering begint om 10.30 uur.