Afbeelding
Foto:

'50-jarige relatie tussen Uden en Lippstadt gevierd'

"Vrijdag was ik met een kleine delegatie uit Uden in Lippstadt, om het 50-jarig bestaan van de relatie tussen Uden en Lippstadt te vieren. Het was die dag precies 50 jaar geleden dat de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeenten getekend werd. Als gemeente Uden hebben wij Lippstadt een bank aangeboden, gemaakt door André van Boxtel, medewerker van de gemeente Uden. Hij maakte de bank van een Udense boom, en verwerkte daarin symbolen van de samenwerking. Het is de bedoeling dat in december een delegatie van Lippstadt deze kant op komt, en er een bank uit Lippstadt wordt geplaatst."

"Samen met wethouder Gijs van Heeswijk bracht ik een bezoek aan het bedrijf CoorsTek, in Uden, het vroegere Philips. Het is nu een zelfstandig bedrijf onder Amerikaanse leiding en ze maken onder andere keramiek voor elektrische apparaten. We kregen een rondleiding, maar de voornaamste reden dat we er waren was het bespreken van hun plannen voor een forse uitbreiding van technologie in Uden. Het Amerikaanse bedrijf moet over deze plannen nog meer overtuigd worden. Wij hebben aangegeven achter de plannen te staan en zien het graag tegemoet."

"Ik was in bioscoop Take Ten, waar het nieuwe logo van de gemeente Maashorst onthuld werd. Hiermee zijn we weer een stap verder in de vorming van de nieuwe gemeente."

"Met de stuurgroep herindeling hebben we het personeelsplan vastgesteld. De medewerkers krijgen op 1 november te horen welke functies ze in de nieuwe gemeente gaan vervullen. Met de stuurgroep van Land van Cuijk hebben we ook over de herindeling gesproken. Het is ons beider wens in de regio een krachtige positie in te nemen en mee te tellen. We hebben overlegd hoe we dat als nieuwe gemeenten gaan doen en hoe we meer met elkaar kunnen optrekken.”

"Samen met wethouder Gijs van Heeswijk had ik overleg met Horecavereniging HUVO. Wij hebben aangegeven dat we de horecaondernemers in de gemeente tegemoet willen komen door dit jaar geen huur te vragen voor de uitbreiding van de terrassen. De horeca zit immers in de hoek waar nog steeds klappen vallen.”