Afbeelding
Foto:

AETC produceert stalen deuren en kozijnen op unieke wijze

Als zijn zoon enkele jaren geleden twee stalen deuren in zijn huis wil plaatsen bekijkt Hans Heurkens sr. het traject van productie en plaatsing van dichtbij. Het resultaat is prachtig, maar de hoeveelheid werk die geleverd moest worden voor het eindresultaat kon Hans minder bekoren. “Het was enorm arbeidsintensief. Daarom bedacht ik: hoe kan zoiets sneller gebeuren?” Om antwoord te geven op die vraag, schakelt Hans sr. Harm Altorf in. Harm was, toen Hans vijfentwintig jaar geleden startte met Heurkens & van Veluw, een van zijn allereerste werknemers en werkt hier nog steeds. “Van een bijbaantje in de werkplaats tot vaste baan in de verkoop en werkvoorbereiding. De afgelopen jaren heeft hij bijna alle functies gehad binnen het bedrijf.” Juist om deze reden zag Hans Harm als de uitgelezen persoon om samen mee op zoek te gaan naar een efficiënte manier om stalen deuren- en kozijn te maken, en zo geschiedde. Het is het ontstaan van AETC (An Easy Tube Construction) dat haar naam te danken heeft aan de unieke methode die het tweetal ontwikkelde.

Van bouwpakket tot custom-made
Talloze avonden ploetert het duo om een geschikte manier te vinden om stalen deuren en kozijnen op een snelle, efficiënte en vooral kwalitatief goede manier te produceren. De kennis en ervaring in de metaalindustrie komt hierbij van pas, al is de wereld van deuren en kozijnen toch een compleet nieuwe. Desondanks is na enorm veel finetunen het gewenste eindresultaat zacht gezegd verbluffend te noemen. Het duo vindt een geschikte manier om stalen deuren en kozijnen samen te stellen zonder te lassen. De verschillende onderdelen worden bevestigd met onzichtbare verbindingsmiddelen binnenin, waardoor de deur of kozijn visueel het aantrekkelijkst blijft en er relatief weinig arbeid nodig is in vergelijking met lassen. Dit ziet de klant niet alleen terug in de looks van het product, maar ook in de prijs. “Met ons systeem is er simpelweg minder arbeid nodig, waardoor het altijd minder tijd en dus minder geld kost voor de klant.” Wie koopt bij AETC krijgt het totaalconcept voorgeschoteld. Meten, fabricatie en plaatsing zit bij de prijs inbegrepen, maar indien gewenst kunnen klanten ook zelf het bouwpakket in elkaar zetten. “Wij verkopen de deuren en kozijnen in kant- en klare afmetingen, custom-made naar wensen van de klant en tevens als bouwpakket. Laatstgenoemde kan worden vergeleken met een IKEA-kast, je krijgt de onderdelen en kunt het vervolgens zelf in elkaar zetten.” Zegt Hans. De deuren kunnen, mede dankzij de unieke verdiepte scharnieren, vrijwel op ieder kozijn geplaatst worden mits de afmeting dit toelaat. “De houten deur kan zo vervangen worden voor een stalen, zonder dat het gehele kozijn eruit moet.”

Veelzijdigheid
De deuren en kozijnen die worden gefabriceerd worden uiteraard allemaal gecoat. Daarbij zijn alle donkere tinten mogelijk, op basis van de wensen van de klant. Dit geldt eigenlijk voor alle aspecten. “Van soort deur (taatsdeur, traditionele deur, schuifdeur) of kozijn tot de hoeveelheid panelen de klant in een deur wil, alles is in principe mogelijk.” Zegt Harm. Daarnaast biedt AETC de klant ook talloze mogelijkheden om deuren te laten sluiten. Een rolslot, elektronisch slot, magneetsluiting of traditionele klink, diverse opties passeerden al de revue. “Eigenlijk kan alles, en andersom kan een stalen deur of kozijn overal. Dit omdat de mogelijkheden oneindig zijn.” Deze veelzijdigheid zorgde al voor een divers scala aan opdrachtgevers. “We vinden onze toepassingen terug in winkels, kantoren en showrooms bij zakelijke klanten, terwijl we in woonhuizen veelal deuren en scheidingswanden plaatsen.”

Octrooi
Er ging twee jaar overheen voordat het definitief werd, maar AETC heeft sinds juni 2021 officieel de unieke formule in handen dankzij een octrooi. "Het is een langdurig proces geweest.” zegt Hans. Het tweetal vroeg een octrooi aan op ‘de blinde verbindingsconstructie toegepast op stalen ramen en deuren', omdat ze ervan overtuigd waren dat ze iets unieks in handen hadden. "Natuurlijk is het belangrijk dat er iemand goed onderzoek doet of zoiets niet al bestaat, maar het duurde ontzettend lang voordat we iets hoorden.” Een reactie vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bleef uit, tot er vrij recent een brief op de deurmat viel. Iets wat het tweetal niet meer had verwacht, maar natuurlijk wel gehoopt volgens Harm. "Omdat het zo'n lang traject is hadden we er al een tijd niet meer achteraan gezeten, maar uitgerekend toen kwam alsnog het goede nieuws binnen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee.”

Omdat Hans in november 67 wordt en dus met pensioen is, zal Harm vanaf januari 2022 alleen verder gaan en de activiteiten van AETC verder uitbreiden. Voor meer informatie zie: www.aetc.nl. Wilt u contact opnemen? Bel dan naar Harm Altorf (0655897048) of mail naar info@aetc.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding