VLU plant bomen en
struiken op de Maashorst

UDEN | Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) gaat zaterdag 27 november weer aan de slag in het Udense landschap. Tussen 09.00 en 12.00 uur worden er een paar duizend bomen en struiken aangeplant op de Maashorst. Dit is nodig voor de verdere ontwikkeling van de bosnatuur. Iedereen is welkom nabij de Brobbelbiesweg 4 in Schaijk.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn bosjes en bosranden fraaie kleine landschapselementen, die prima passen op de Maashorst. Voorzitter Willem Peters vult aan: "Voor vele planten en dieren zijn beplantingen van belang. Denk aan bosvogels, struweelvogels, dagvlinders en andere insecten. Gemengde bossen en bosranden vergroten de natuurwaarde.”

Werkzaamheden
De werkzaamheden vinden plaats nabij de Brobbelbies op de laatste dag van de plant vierdaagse deze week. Alle natuur- en landschaps-organisaties uit de regio komen helpen. Er wordt verzameld nabij de Brobbelbiesweg 4 in Schaijk. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Nadere info bij W. Peters (252529) of E. de Groot (251370).