Kerstconcert Koor Karakter in Kruisherenkapel

UDEN | Koor Karakter houdt op zaterdag 11 december een sfeervol kerstconcert in de Kruisherenkapel in Uden onder leiding van dirigent Lex Wiersma, met instrumentalisten van het Zuid-Nederlands begeleidingsorkest en solisten.

In deze sombere tijden wil het koor je graag laten genieten van het Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns, een kerstverhaal in het jaar 1860 gecomponeerd voor 5 solisten, gemengd koor en orkest. Ook zal het koor bekende Christmas Carols ten gehore brengen om zo het kerstgevoel compleet te maken. Alles zal onder de dan geldende coronamaatregelen plaatsvinden.

Kaarten
Het concert begint om 20.00 uur. Je kunt kaarten bestellen door een mail te sturen naar: info@koorkarakter.nl De entreeprijs is 15 euro of 17 euro inclusief koffie of thee.


Flinke buitenbrand bij volkstuintjes

UDEN | De brandweer van Uden werd zondagavond rond 19.00 uur gealarmeerd voor een buitenbrand.

Een persoon had in zijn volkstuin zijn oude schuur afgebroken en besloten deze als afval te verbranden. De vlammen waren zo hoog dat mensen die over de Rondweg reden de brandweer belden. De brandweer, die snel ter plaatse was, heeft de brand geblust. Bij het blussen ontstond flinke rookontwikkeling.


Fietsmand vliegt in brand door vuurwerk

UDEN | De brandweer moest vrijdagavond uitrukken voor een fiets in brand aan het Brabantplein.

Een groep jongeren had vuurwerk in de fietsmand gegooid, waarna de mand en de fiets in brand vloog. De brandweer heeft de brand geblust.


Auto met aanhanger raakt van de weg

VOLKEL | Aan de N264 in Volkel verloor een automobilist vrijdagmiddag de macht over het stuur.

De aanhanger die achter de auto hing schaarde. Een bergingsbedrijf heeft de geschaarde aanhanger weer op zijn wielen gezet.


Groot gaslek aan Vijfhuizerweg

UDEN | Aan de Vijfhuizerweg in Uden is woensdag rond 11.00 uur een groot gaslek ontstaan. Dit gebeurde door grondwerkzaamheden.

Het gebied werd ruim afgezet met linten. Ook Enexis kwam ter plaatse. Bewoners werden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.