Afbeelding
Foto:

'Ernstige zorgen over het geweld tegen de politie'

"Zaterdag heb ik in Uden Sinterklaas ontvangen. Dit ging anders dan andere jaren. De Sint en zijn roetveegpieten maakten een lange route door Uden, maar in plaats van Sint te ontvangen op de Markt, ontving ik hem bij Theater Markant. Vanaf het balkon van het theater sprak ik hem toe, en hij sprak vanaf het balkon de kinderen toe. Verder liepen er overal pieten rond in het centrum, hartstikke leuk voor alle kinderen!"

"Maandagochtend heb ik samen met collega-burgemeester Marnix Bakermans om 08.30 uur mijn stem uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dit deed ik in gemeenschapshuis De Schakel in Volkel. Dit is één van de zeven locaties die drie dagen open zijn. Ik roep ook vandaag nog iedere inwoner op om zijn of haar stem uit te brengen, om op die manier de nieuwe gemeente vorm te geven. Je kunt nog tot vandaag (woensdag) 21.00 uur terecht in de stembureaus."

"Ik had een gesprek met de Bestuurlijke Regiegroep politie Oost-Brabant in Eindhoven. Daarin hebben onze ernstige zorgen geuit over het geweld dat tegen de politie wordt gebruikt, ook in steden in onze regio zoals 's-Hertogenbosch. Het is heel lastig om hier tegen op te treden, en we hebben besproken om met niet-conventionele maatregelen te komen. Mede omdat het zo'n massaal probleem is. Ook bespraken we het vuurwerkverbod voor de komende jaarwisseling. Wij als gemeenten zijn blij dat er op oudejaarsnacht geen vuurwerk afgestoken mag worden. We weten natuurlijk dat dit in bepaalde mate toch wel zal gebeuren, maar we gaan het door middel van handhaving zoveel mogelijk proberen te beperken."

"Ik was maandagavond bij restaurant Cusco, waar ik de ambassadeur van Bangladesh Riaz Hamidullah ontving. Hij was in Uden op uitnodiging van Rotary Uden. Motalib Weijters, één van de leden van de Rotary Club Uden, is afkomstig uit Bangladesch en is in zijn geboortedorp gezondheidsprojecten gestart. Hiermee zet hij zich in voor de gezondheid en rechten van vrouwen, onder andere in de strijd tegen baarmoederhalskanker. Hij is hierom voorgedragen voor een internationale Rotaryprijs. Een mooi compliment voor zijn inzet."

"Ik had overleg met de drie Heemkundekringen Uden, Schaijk en Zeeland, over het vaststellen van het nieuwe gemeentewapen van de gemeente Maashorst. Het eerste ontwerp is naar de Hoge Raad van Adel gegaan en daarop kwamen een aantal opmerkingen terug. Het advies voor het ontwerp gemeentewapen is nu vastgesteld als door de Heemkundekringen voorgesteld was. Mooi dat ze dit samen voor elkaar hebben gekregen."

"Samen met burgemeester Bakermans heb ik het ontwerp van de nieuwe ambtsketen besproken. Het is een ontwerp waar we snel over door willen praten, zodat er hopelijk op 1 januari een nieuwe ambtsketen ligt voor de waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente."