Het was bepaald geen goede zondag voor Venhorst. (foto: Eric Elbers)
Het was bepaald geen goede zondag voor Venhorst. (foto: Eric Elbers) Foto: Eric Elbers

Venhorst door diep dal na 9-0 verlies

VENHORST | RKSV Venhorst ging zondagmiddag thuis met 9-0 onderuit tegen het bezoekende SVSSS. Gelukkig was er geen publiek zondag en werd de Venhorstse getrouwen de beschamende nederlaag (en negen goals) bespaard. We gaan hier niet de ‘Nostradamus’ uithangen, maar dat het een hele moeilijke competitie gaat worden is wel duidelijk.

We spraken eind vorige week Thijs van Sleeuwen druk timmerend op zijn werk in onze redactiewijk: “Mijn operatie is goed gelukt. Ik hoop er deze competitie nog bij te zijn, maar of dat gaat lukken weet ik niet. Venhorst beleeft een moeilijk seizoen momenteel. Veel blessures van belangrijke spelers. We hebben maar een smalle selectie waar je dan op terug moet grijpen. De mensen die dan invallen kan je niets kwalijk nemen en dat zou ook niet eerlijk zijn. Het is niet anders we hopen op betere tijden”, aldus een van de betere spitsen uit deze klasse.

NLC’03 - Festilent 1-1
Vol goede moed begon NLC’03 aan het duel met Festilent, maar na een paar minuten kwamen de Zeelanders al op voorsprong door Chiel Noyen. Stein Bijl tekende kort na rust voor de gelijkmaker. NLC’03 was op basis van de gehele wedstrijd tevreden met een punt. Festilent-trainer Tom Jacobs had er meer van verwacht: “We vergeten ons te belonen in de eerste helft. De tweede helft was van een heel slecht niveau van beide kanten denk ik. Uiteindelijk kunnen we die wedstrijd nog verliezen ook. Het moet in alles een stapje beter bij Festilent.”

Boekel Sport - Hapse Boys 2-2
Boekel Sport had het nodige te stellen met Hapse Boys, maar trok uiteindelijk wel de wedstrijd naar zich toe: 4-2. Juul Roelofs en Job Kemperman zetten de gasten in de eerste helft tweemaal op voorsprong. Via een eigen doelpunt en een beauty van Tim Schuijers stond het bij rust 2-2. In de tweede helft nam Boekel Sport de regie over en via Jan van den Acker en opnieuw Schuijers (penalty in de slotminuut) werd het veldoverwicht omgezet in drie punten: 4-2. “We waren bij vlagen gevaarlijk in de counter, maar we maakten niet de juiste keuzes. Verdedigend stond het goed, maar het was het hard werken. In de tweede helft hebben we wat kleine momenten gehad, maar moesten we vooral verdedigen en uiteindelijk ook buigen voor Boekel”, keek Wilfred Schoonderbeek van Hapse Boys terug.

EVVC – Prinses Irene 3-1
Een keurige overwinning van EVVC waar de opmars na de slechte start in deze competitie, met veel blessures, een horizon begint te zien. In de 25e minuut opende Gerwin van den Boom de score naar 1-0. Maar een beter voetballend Prinses Irene kwam via Aron van der Rijt verdiend op 1-1 wat tevens de ruststand was. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en werd EVVC dominanter en ging bovendien beter voetballen. Twintig minuten voor tijd ontstond er een scrimmage voor het Nistelrodese doel. Sven de Kinderen was het slimst en tikte de bal over de lijn naar 2-1. Trainer Antwan van Rijn: “Dan worden dat toch wat angstige minuten naar het einde. We waren beter, maar één aanvalletje kan dan toch fataal worden.” Dat gebeurde niet en beter nog voor EVVC was het Aron van Dijk die tekende voor de 3-1 eindstand.