Odiliapeel verliest


ODILIAPEEL | RKVV Keldonk boekte zondagmiddag een gemakkelijke overwinning (3-1) op RKSV Odiliapeel.

Duane Villenueva maakte de eerste twee goals, waarvan zijn tweede (een lob vanaf 30 meter) van grote schoonheid was. Mark van Haandel maakte na rust de 3-0. Luuk van de Pol scoorde later nog tegen voor de 'Peel'.


Bridgeclub Octopus
in ledennood

UDEN | Al meer dan 10 jaar speelt de bridgeclub Octopus Uden in de sport kantine van Rugby Club Octopus in Uden. Eigenlijk moeten we zeggen 'speelden', want helaas kunnen de bridgers niet meer bij de Rugby terecht, omdat die op de woensdagmiddag andere activiteiten hebben. Vanwege corona en de lange noodzakelijke stilstand, heeft de bridgeclub heden ten dage nog maar zeventien bridgers over wat te weinig is om een gezond financieel clubje een vervolg te geven. Ze zoeken daarom naarstig naar bridgers voor de woensdagmiddag.

"Het is bewust dat we voor de woensdag middag kiezen omdat er dan overdag en dus niet in het donker naar de bridge locatie gereisd hoeft te worden", legt Jan Hondelink van de club uit. "Hetzij per auto, per fiets of zelfs lopend. Zo blijft het voor iedereen makkelijk en vooral een stuk veiliger!" Het bridgespel wat er wordt gespeeld is volgens hem niet hoogdravend, want 'boven alles moet het voor iedereen vooral gezellig zijn en blijven'. "En als het financieel even kan zorgen we voor iets lekkers tijdens de bridge, wat we uitserveren tussen de bridgerondes. We hebben niet de mogelijkheid een bridge cursus op te zetten, maar als je de bridge basisregels kent ben je van harte welkom. Er wordt volgens het acol systeem gebridged en we doen liever niet aan moeilijke conventies."

Iedereen is welkom
Bij binnenkomst betaal je 1,25 euro per persoon, en dat zijn de kosten. Verder is er een barretje aanwezig om een drankje tegen een normaal tarief te nuttigen. De gemiddelde leeftijd van de bridgers is de 60 jaar gepasseerd, wat mede komt omdat de jongeren op de woensdagmiddag geacht worden te werken. "Maar wij doen niet aan (leeftijd)discriminatie dus iedereen van welke leeftijd dan ook is welkom."
Kun jij bridgen maar ontbreekt het je aan een bridge partner dan heb je ook alle reden om je aan te melden, want bij de huidige zeventien spelers zijn er ook enkele nog zonder partner.
Er bestaat dus een goede mogelijkheid op de club een bridgepartner te zoeken en te vinden. Jan: "Een andere goede reden om je aan te melden is dat je mogelijk schept dat de huidige zeventien bridge spelers ook aan spelen toekomen. Als jij je aanmeldt en vooral als je al je bridgevrienden meebrengt komen we aan de minimaal gewenste 24 spelers om weer van start te gaan. Heb ik je getriggerd en wil je gaan bridgen bij BC Octopus? Neem dan contact op via g.j.hondelink@outlook.com. We zien je graag komen en we zullen al het mogelijke doen, het je naar de zin te maken en houden."