Olympia'18 won in de ultieme fase van Volkel met 1-0. (foto: Bas Delhij)
Olympia'18 won in de ultieme fase van Volkel met 1-0. (foto: Bas Delhij) Foto:

Late penalty weerhoudt RKSV Volkel van punt

UDEN | RKSV Volkel verloor afgelopen zondag met 1-0 van Olympia’18. Zuur voor Volkel was dat de pingel pas viel in de 88e minuut. De hoop op een, naar Volkels zeggen, terechte puntendeling op Sportpark Pelzer spatte als een zeepbel uiteen.

Volkel had zelfs via Fenno Jilissen dé kans in de 75e minuut op 0-1, maar de inzet van de jonge Volkel-speler werd van de lijn geramd. Wil Beijer, trainer van Olympia’18, was een blij man: “Dat ben ik zeker met drie punten. Het was een wedstrijd die ook in 4-2 had kunnen eindigen. Volkel is een stugge ploeg, daar win je niet zomaar van. Ze verliezen nooit zover. We waren blij met de andere uitslagen, want de verschillen zijn nu weer bijna genivelleerd. Of we volgende week nog spelen geloof ik niet. Ik denk meer aan een vroege winterstop.” De ontknoping kwam in de 88e minuut. Tijmen Philips draaide weg van Niels van Oort en liep de zestien binnen. De wanhopige schaar of sliding van Van Oort deed de bal op de witte kalkstip belanden. Freek Kerkhof schoot hem onberispelijk binnen: 1-0.

Prinses Irene – Emplina 2-0

NISTELRODE | De medekoploper uit Empel ervoer dat er met Prinses Irene niet gespot kan worden. Geen wondervoetballers, maar alles oerdegelijk. Het was volgens trainer Erik Meulendijk, die zijn contract bij Prinses Irene verlengde, een hoogstaande wedstrijd. De oranjemannen kregen in het verloop van de eerste helft een paar dotten van kansen waar tweemaal de paal werd geraakt. Voor doelpunten was het wachten op de tweede helft. In de 53e minuut opende Guus Reijnders die een voorzet van Tim van den Brand doeltreffend afrondde naar 1-0. De 2-0 tien minuten later was van Van den Brand. Een beetje rare curve, maar hij verdween in het doel. De thuisclub heerste en trakteerde de gasten op de tweede seizoensnederlaag.

FC Uden - MVC 3-3

UDEN | Meevaller voor DWSH’18 en HBV was dat MVC thuis twee punten verspeelde tegen FC Uden, dat op sportpark De Smagt toonde over karakter te beschikken. Eerst knokten de Udenaren zich terug van een 2-0 achterstand door doelpunten van Wesley Vogels en Stijn Vermeij. Toen Roy Vermeij kort na rust rood kreeg en MVC daarop op 3-2 kwam, leek de wedstrijd beslist. Toch behaalde FC Uden een knap punt, want met zijn eerste seizoenstreffer bracht Mike van Lierop de gasten een verdiende gelijkmaker: 3-3.

Odiliapeel - DWSH'18 0-6

ODILIAPEEL | Odiliapeel kende een ongelofelijke offday thuis tegen DWSH'18. De koploper uit Wilbertoord-Sint Hubert leidde na vijf minuten al met 0-2 en liep uit naar een 0-6 voorsprong(!) na 33 minuten. Toen bleef de teller, ondanks een reeks kansen voor de gasten, steken. Evengoed is de gemakkelijk winst, die tot stand kwam door doelpunten van Syb Daverveld (drie keer) Teun Jilisen (tweemaal) en Wout Jansen, (waarschijnlijk) goed voor de titel ‘Herfstkampioen'. Een knappe prestatie van de fusieclub.