KNVB gooit programma in A-categorie van dit weekend eruit

UDEN | De KNVB heeft een besluit genomen naar aanleiding van de verscherpte coronamaatregelen. Zo is in de A-categorie komend weekend geen regulier competitieprogramma voor de jeugd en senioren. Wel kunnen clubs op vrijwillige basis inhaalwedstrijden inplannen om zo het aantal gespeelde wedstrijden per team recht te trekken. 

De KNVB beslist na het Kamerdebat over het doorgaan en de insteek van de geplande wedstrijden op 11/12 december en 18/19 december. “Afhankelijk van de mogelijkheden om te trainen, worden de competities stilgezet, inhaalwedstrijden gefaciliteerd of een regulier programma georganiseerd”, aldus de voetbalbond.

B-categorie
Bij de recreatieve competities (de B-categorie) voor jeugd en senioren gaat het programma komend weekend wel door. “Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking rekenen.” Ook hier wordt het Kamerdebat per leeftijdscategorie een besluit genomen over het programma van 11/12 december en 18/19 december. "We hopen echt dat de amateursport na het Kamerdebat van woensdag iets meer ruimte krijgt, zodat het niet door de 17.00 - 05.00 uur-regeling stil komt te vallen.", aldus directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee.