'Speedy oma en racing opa houden politici van Maashorst alert'


"Nu moet de basis worden gelegd voor een alles omvattende, wijkgerichte aanpak van wonen, zorg en welzijn voor ouderen in de nieuwe gemeente Maashorst. Het zal inmiddels toch wel duidelijk zijn dat zich op dit terrein in Maashorst een ernstige crisis ontwikkelt: een groot gebrek aan intensieve 24-uurszorg (verpleeghuiszorg) en aan nieuwe vormen van groepswonen, met zorg en welzijnsondersteuning dichtbij. Tel daarbij een groeiend personeelstekort en een kleiner wordend aantal mantelzorgers en vrijwilligers, en de crisis is compleet.

De politici van de nieuwe gemeente Maashorst staan nu voor de keuze: De ogen sluiten of wegkijken; wanhoop; berusting; of actie: nu aan de slag, en gaan voor een stevige aanpak van de problemen.

Sinterklaas bleek een onverwachte en onverdachte partner. Hij is ook een vriend van ouderen. In een dichterlijke bui sprak de Sint de formerende partijen van de gemeente Maashorst aan om nu de hand aan de ploeg te slaan. Die aansporing liet hij vergezeld gaan





van een miniatuur speedy oma en racing opa voor op de onderhandelingstafel. Daar houden zij de onderhandelaars alert op de problemen voor ouderen in Maashorst. Deze problemen overstijgen politieke verschillen en controverses.

Het komt er nu op aan voor de komende vier jaren in Maashorst:

- Welke afspraken gaan partijen maken voor de aanpak van de problemen?

- Komt er een wethouder met verstand van zaken en een warm hart voor ouderen, die de kar gaat trekken?

Ouderen let op uw zaak!"

Cees van Iersel en Jan van de Ven