Tijdelijk geen licht op Cruyff Court

UDEN | Het Cruyff Court, het voetbalveld aan de Accordeonstraat in Uden, heeft enige tijd geen verlichting. Afgelopen maand is een aantal keer, en afgelopen week zelfs twee keer, door vandalen de schakelkast van de veldverlichting van het Cruyff Court vernield.

De kast wordt door hen opengebroken en de afgesproken schakeltijden worden aangepast, zodat er langer gevoetbald kan worden. De reparaties kosten veel tijd en geld, laat de gemeente weten. Ook ontstaat er een onveilige situatie die ongelukken kan veroorzaken. Daarom gaat de gemeente de lichtmasten rechtstreeks op het netwerk aansluiten. Deze oplossing is naar verwachting deze maand nog klaar. Tot die tijd branden de lampen niet.


Auto belandt na ongeval op A50
in vangrail

UDEN | Een automobilist verloor zaterdagochtend de macht over het stuur op de A50. Daarbij kwam de bestuurder in de vangrail terecht.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse voor het ongeval. De automobilist is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Later op de dag werd de vangrail gemaakt. Door het ongeval ontstond er een lange file.