Het magazine.
Het magazine. Foto: Katja Zondervan

'Nieuw armoedebeleid had
er feitelijk al moeten zijn'

Vervolg van de voorpagina.


"Ja, we zijn trots op wat we hebben, daar moeten we een goede evaluatie van maken en dan pakken we door naar een nieuw Armoedebeleid. Dat had er feitelijk al moeten zijn”, waarmee Prinssen het boetekleed aantrekt. "Maar het was moeilijk om hier mee bezig te zijn, dat kregen we gewoon niet gedraaid. Ik heb richting de beleidsmensen gewezen op de urgentie om de herziening van het Armoedebeleid vanaf 1 januari op te pakken waarna het door de nieuwe Raad kan worden vastgesteld. Ik vind het vervelend dat dit nog steeds niet is gebeurd.”

Menstruatie-armoede
Adviesraad Sociaal Domein Uden heeft in een notitie alle nieuwe raadsfracties om aandacht gevraagd voor de huidige knelpunten op het gebied van de armoedebestrijding. In deze brief wordt onder andere aandacht gevraagd voor de minstens zesduizend inwoners van de gemeente Maashorst die met een laag inkomen moeten rondkomen. Daarnaast wordt er een oproep gedaan om de menstruatiearmoede onder meisjes en vrouwen te bestrijden maar ook het creëren van nieuwe banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook een verdeelpunt voor de voedselbank staat al jaren op het verlanglijstje van ASD-Uden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van Quiet (www.quiet.nl), de website van ASD (www.adviesraadsociaaldomein-uden.nl) of stuur een mailbericht naar info@asd-uden.nl.

 Aaldrik en Berry gingen ook in gesprek met de wethouder. (foto: Peter Noy)