Afbeelding
Foto:

'Dringen aan op serieuze regiofunctie'

"In Odiliapeel heb ik maandag samen met wethouder Maarten Prinssen een vrijwilligerspenning uitgereikt aan Mies Nikkelen-Martens. Zij heeft zich als vrijwilligster verdienstelijk gemaakt voor onder andere allerlei activiteiten in het jeugdhonk en het welzijn van ouderen in Odiliapeel. Zij is een paar dagen in de week bezig met deze vrijwilligerstaken in het dorp. Daar mag Odiliapeel trots op zijn!"

"Samen met collega-burgemeester Marnix Bakermans heb ik overleg gehad met de door de partijen aangewezen informateur, die de (on)mogelijkheden van een nieuwe coalitie in kaart brengt. Waar moet de nieuwe gemeente rekening mee houden? Een aantal zaken in de gemeente zullen komende jaren om een oplossing vragen, maar er hoeven geen zorgen te zijn. Er is op financieel gebied armslag genoeg voor de partijen. Als alles gaat zoals het nu uitgestippeld is, dan zou dat mooi zijn."

"Met Marnix Bakermans heb ik mee mogen denken over de nieuwe ambtsketen voor de nieuwe burgemeester. We hebben dit aan de stuurgroep voorgelegd, waarna zij opdracht hebben gegeven aan de plaatselijke juwelier om de ambtsketen te maken. Het zal iets langer duren dan 1 januari voordat deze klaar is."

"Ik had een digitale regiodag voor gemeenten in Noordoost-Brabant, waar we onze ervaringen van de afgelopen jaren uitgewisseld hebben. We zijn tevreden over hoe de regio Noordoost-Brabant zich ontwikkeld en gemanifesteerd heeft, en hebben gekeken naar de positie na 1 januari. Het aantal gemeenten in de regio gaat fors verminderen: het worden elf gemeenten, waarvan de helft meer dan 50.000 inwoners heeft. We dringen er dan ook op aan dat de gemeente Maashorst een serieuze functie in de regio krijgt, ook qua bestuursfuncties."

"Vrijdag kreeg ik een telefoontje dat Paul Rüpp waarnemend burgemeester van de gemeente Maashorst wordt. Diezelfde avond heb ik hem gebeld en gefeliciteerd met deze benoeming, en hem uiteraard veel succes toegewenst."