Klassieke pianoconcerten weer in De Weijer

BOXMEER | Een buitenkans voor liefhebbers van klassiek! Van 25 tot en met 31 juli zijn de Euregio zomerconcerten weer in De Weijer. Conservatoriumstudenten van internationale topklasse brengen prachtige concerten achter de vleugel.
Verspreid over Duitsland en Nederland vinden in twee weken ruim zestig klassieke pianoconcerten plaats. In Boxmeer voor deze editie zelfs 6 avonden en met een veelbelovend programma!

Zaterdag speelt Kyrill Korsunenko uit Oekrai¨ne werken van Scriabin, Chopin en Bach.
Zondag komt Victoria Nava uit België¨ met repertoire van Beethoven en Chopin. Woensdag 28 juli ontvangen we Minjae Back uit Zuid-Korea die Bach, Chopin, Beethoven en Scriabin ten gehore brengt. En op donderdag 29 juli komt de Spanjaard Daniel Garci´a Di´az met werken van Bach, Beethoven, Liszt en Debussy. Vrijdag 30 juli vertolkt Marija Tamkevic?iu¯te? (Litouwen) Scarlatti, Beethoven, Chopin, Paganini en Liszt. En tenslotte op zaterdag 31 juli speelt Max Philip Klu¨ser (Duitsland) Mozart, Debussy en Rachmaninov. Voor deze pianist is het inmiddels zijn vierde optreden bij De Weijer.
Geweldige kans
Voor de conservatoriumstudenten zijn de euregio concerten een geweldige kans om (meer) podiumervaring op te doen; voor de bezoeker een unieke gelegenheid om voor een prikkie uitzonderlijk talent te beluisteren. De entree is € 1,00 (i.v.m. Corona registratie). Een gift wordt op prijs gesteld (deze komt volledig ten goede aan de uitvoerende artiesten). De aanvangstijd is 20:15 uur.

Voor meer informatie: www.deweijer.nl/agenda