XS4ALL stopt met hostingdiensten

Dit artikel zal niet voor iedereen even interessant zijn, toch verwacht ik dat menigeen bovenstaande kop herkent. Lees dan vooral door.

Internet- en hostingprovider van het eerste uur XS4all heeft aan haar klanten laten weten te stoppen met hun hostingdiensten per 1 oktober 2021. Deze trent zie je de laatste jaren steeds meer. Bedrijven kiezen ervoor zich te specialiseren op één kerndienst. Dat is ook niet gek, want met de mogelijkheden die het internet heeft gebracht, heeft het net zoveel wensen/eisen én bedreigingen gebracht. Het is praktisch onmogelijk om op alle gebieden voldoende kennis in huis te halen en dus moet er gekozen worden, wat is onze core-business?

Wat betekent dit concreet? Iedereen die via XS4all een website (domeinnaam) heeft geregistreerd en/of laat hosten zal op zoek moeten naar een andere provider. Je moet hierbij denken aan het verhuizen van de locatie van je website én zeker ook van je e-mail. Als je dit niet op tijd regelt, loop je kans dat je dat je na 1 oktober geen e-mails meer ontvangt en dat je website niet meer functioneert.

Veel (kleinere) bedrijven hebben jaren geleden een website laten maken en onderbracht bij XS4all.En eigenlijk zijn zij nog prima tevreden met de website die er staat. En toch moet je nu iets veranderen!

Om deze bedrijven en particulieren te ondersteunen heb ik samen met Cybox uit Boxmeer een oplossing ontwikkelt.

Cybox is natuurlijk geen onbekende naam in de regio. Zij maken al sinds 1997 (!) de mooiste en modernste websites, maar wat velen niet weten. Zij hosten deze ook zelf. Alle kennis die je maar wensen kunt, op 1 adres dus.

Wat kunnen we gezamenlijk aanbieden? Ondersteuning bij de verhuizing van uw website(s) én ondersteuning bij de verhuizing van uw e-mail. De verhuizing van de e-mail gebeurt bij voorkeur naar Microsoft 365. De cloud oplossing van Microsoft, waarbij niet alleen e-mail, maar ook agenda en contactpersoon informatie veilig en betrouwbaar staan opgeslagen op de servers van Microsoft.
Wilt u meer weten? Wacht dan niet te lang, voor 1 oktober moet u uw verhuizing hebben geregeld. U kunt contact opnemen met Cybox via: info@cybox.nl of met Koert Smedema ICT via: info@smedema-ict.nl of telefonisch via: 0485 57 57 37