Streep door SumMmertime

GENNEP | Voor het tweede opeenvolgende jaar blijft Gennep verstoken van SumMmertime.  Opnieuw gooit Corona roet in het eten. Nadat eerder geschrapt werd in het programma van deze zomer heeft de organisatie heeft besloten ook de twee overgebleven activiteiten van eind augustus en begin september af te zeggen. 

Het bestuur hoopte dat de Molukse Dag op 28 augustus en het Kunstfestival op 4 september door zouden kunnen gaan. Nu het coronavirus de samenleving in haar greep blijft houden en er vanwege corona nog steeds beperkende maatregelen gelden, heeft het bestuur met pijn in het hart besloten om ook deze af te blazen.
Het bestuur vindt het belangrijk dat alle SumMmertime-activiteiten laagdrempelig en vrij toegankelijk moeten zijn voor alle bezoekers. De eisen die op basis van de huidige regels worden gesteld zijn tegenstrijdig met de uitgangspunten en ideologie van Stichting SumMmertime. "Wij zien ons voor een onmogelijke opgave geplaatst om op een goede manier uitvoering te geven aan controles op het bezit van geldige vaccinatiebewijzen of negatieve testuitslagen, inclusief registraties bij de toegang tot het evenementengebied dat wij volledig moeten afbakenen", aldus voorzitter Arnold Jansen.