Deze jonge ondernemers strijden voor 25ste Ondernemersprijs.
Deze jonge ondernemers strijden voor 25ste Ondernemersprijs. Foto: © Patrick Bongartz Fotografie

Welke ondernemer wint 25ste Ondernemersprijs?

BOXMEER | Arno van Lankveld van AVL Motion Groep in Westerbeek, Marloes Kepser van Kepser in Cuijk en Wout Seuren van KWS Seuren in Beugen maken kans op de 25ste Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg. De bekendmaking afgelopen donderdag was voor het eerst via een livestream voor iedereen te volgen.

Voorzitter Martin van Collenburg vertelt dat er in het jubileumjaar een aantal zaken veranderen. “De ondernemersavond krijgt een compleet andere opzet, waarbij we focussen op kennis én beleving. Een bijeenkomst, waarmee we iedere ondernemer – jong én oud – willen inspireren.” Dat de Ondernemersprijs een nieuwe weg in is geslagen, zie je meteen aan de genomineerden. Van Collenburg legt uit. “We hebben bewust gekeken naar ondernemers die – ten tijde van de selectie – 35 jaar oud of jonger waren. Arno, Marloes en Wout springen eruit. Ze zijn ontzettend gedreven en innovatief bezig. Daarbij hebben ze oog voor duurzaamheid en voor hun personeel. Ze vallen allemaal buiten de regio op; daar mogen we trots op zijn.”

Arno van Lankveld
“Wij leggen de basis voor toekomstige boeren. Het werk waar nu arbeidsmigranten op het land voor worden ingezet, gaan we oplossen met onze machines”, vertelt de 32-jarige Arno van Lankveld uit Westerbeek. Hij heeft met zijn AVL Motion Groep een unieke oogstmachine ontwikkeld, waarmee witte asperges autonoom en selectief worden geoogst. Aspergestekers zijn zo overbodig geworden. Terwijl de Compact S9000 over de akker rijdt, worden maximaal 9.000 asperges per uur geoogst. Dit seizoen reden er twee machines op het veld; volgend jaar moeten dat er vijf zijn.

Marloes Kepser
"Dankzij de kennis en kunde van ons personeel, leveren wij al jarenlang kwaliteit en service aan onze klanten. We doen het echt samen”, vertelt de 36-jarige Marloes Kepser uit Cuijk, die sinds 2017 aan de leiding staat van het in 1958 opgerichte familiebedrijf Kepser. Van kinds af aan heeft ze al interesse in metaal en techniek. Duurzame inzetbaarheid heeft de aandacht van deze ondernemer; ze wil dat alle medewerkers gezond én met plezier tot de pensioengerechtigde leeftijd bij haar kunnen werken. Marloes Kepser ziet daarnaast kansen op het gebied van circulair ondernemer én heeft het oog altijd op de regio gericht.

Wout Seuren
"Het begon in 2017 met geknutsel in onze schuur in Gennep, nadat een kennis vroeg of mijn broers en ik misschien zijn fietsaccu konden maken. Inmiddels hebben we vijftig medewerkers en verwerken we driehonderd accu's per week”, vertelt de 24-jarige Wout Seuren van KWS Seuren in Beugen. Zij zijn dé specialist als het gaat om revisie en reparaties van fietsaccu's. Toen hij net van de basisschool kwam, bouwde hij - thuis in de schuur in Gennep - al een kinderfiets om tot een elektrische fiets. Wout Seuren is een no-nonsense ondernemer, die met beide benen op de grond staat.

Ga voor meer informatie naar: www.deondernemersprijs.nl.