Screenshot van de online vergadering. Het vakje tweede van rechts, bovenste rij bleef vaak leeg.
Screenshot van de online vergadering. Het vakje tweede van rechts, bovenste rij bleef vaak leeg. Foto: Eigen foto

SP breekt met 'afwezig' raadslid Anieta Janssen

GENNEP | Het zijn roerige tijden binnen de Gennepse coalitiefractie SP.  Werd eerder afscheid genomen van de gebrouilleerde Fake Mulder, nu is raadslid Anieta Janssen verzocht haar zetel in te leveren. De sanctie jegens Janssen volgt nadat zij tijdens de jongste online vergadering vaak afwezig was, en haar kat in beeld kwam.

Het gedrag van het in Gennep wonende raadslid was deelnemers en volgers van de besluitvormende online raadsvergadering van maandag 19 juli opgevallen. Een week na de bewuste vergadering stuurde fractievoorzitter Hans Frentz via e-mail excuses voor het incident naar de raadsleden. 'Zoals we allemaal hebben kunnen zien vorige week maandag bij de raadsvergadering was onze fractiegenoot Anieta Janssen maar gedeeltelijk aanwezig, nauwelijks zelf in beeld, in tegenstelling tot haar kat, en schakelde ze laat in. Wij vinden dat excuses namens onze fractie hiervoor naar u allen nu echt op zijn plaats zijn. Het past niet bij het imago dat wij als SP naar jullie allen en naar de Gennepse samenleving willen uitstralen', schreef Frentz in zijn excuus.
Inmiddels heeft de hoofdrolspeelster, die niet reageerde op toenadering van deze krant, besloten haar zetel op te geven. Het is nog niet bekend wie Anieta Janssen -tot en met de gemeenteraadsverkiezingen van 2022- gaat opvolgen.