VVD Land van Cuijk stelt kandidatenlijst vast

LAND VAN CUIJK | De VVD Land van Cuijk heeft haar kandidatenlijst vastgesteld. De lijst laat volgens de partij een mix zien van jong en oud, man en vrouw, uit de diverse hoeken van de nieuwe gemeente. Eerder dit jaar koost de liberale partij al voor Arthur Baudet als hun lijsttrekker. 

Lijsttrekker Baudet geeft aan erg gelukkig te zijn met de kandidaten lijst. “Er staat een team klaar, dat de wil heeft om samen de schouders er onder te zetten. En wat belangrijk is, naast nieuwegezichten, brengen we ook een stuk ervaring in bij de top 10.Vier gezichten van de hoogste tien, kennen we vanuit het heden of verleden als wethouder. En nog eens vier zijn nu al raadslid. Bestuurlijke ervaring genoeg dus.”

De VVD staat in de startblokken om samen met andere partijen na januari een bijdrage te leveren aan een Land van Cuijk waar het plezierig wonen en verblijven is. De partij vertelt hierbij “zoveel als mogelijk over willen laten aan de burgers en de diverse kernen zelf.”


Bankpasfraudeur op heterdaad betrapt in Mill

MILL | De politie heeft vrijdag 3 september een man op heterdaad aangehouden toen hij een bankpasje kwam ophalen bij een bewoner aan de Lijsterstraat in Mill. De dader had eerder al de pincode van het slachtoffer weten te bemachtigen. De politie benadrukt opnieuw dat medewerkers van een bank, post- of koeriersdienst nooit langskomen om een bankpasje op te halen.

“We zien de laatste tijd meer van dit soort cyberzaken. Deze vrouw werd gebeld door iemand, die zich voordeed als een bankmedewerker. Hij schetste dat haar bankrekening zou zijn geblokkeerd en dat een medewerker langs zou komen om haar betaalpas op te halen. Hij gaf, om vertrouwen te winnen, ook nog een code aan mevrouw. Het slachtoffer gaf op een gegeven moment haar pincode. Door tussenkomst van de bank werd de politie gewaarschuwd. Rond 18.20 uur verscheen een verdachte man. De inwoner (20) uit Rotterdam werd aangehouden. De vrouw heeft aangifte gedaan en haar is slachtofferhulp aangeboden” aldus de politie.

Krijgt u een dergelijk verzoek, bel altijd de politie: 112 (spoed) of 0900-8844.