Bonje in de (voor)tent

Boekje, biertje, borrelnootje……in de (voor)tent wordt vakantie gevierd! Tegelijkertijd worden er tijdens de zomervakantie opmerkelijk veel beslissingen genomen om uit elkaar te gaan. Het lijkt erop alsof het doorbreken van de waan van de dag mensen aan het denken zet over hun toekomst. Daarbij willen alle ouders het beste voor hun kinderen. Het ouderschap eindigt immers niet bij een scheiding. Maar hoe kun je daarover samen goede afspraken maken als uw beider blik door alle echtscheidingsperikelen is vertroebeld?

Eén van de beste adviezen die wij u kunnen geven is dat u er als ouders eerst samen over in gesprek moet gaan. U moet samen in beginsel de regie nemen over bijvoorbeeld een omgangsregeling en pas later uw kind(eren) daar, al naar gelang de leeftijd, op een passende manier bij betrekken. Niets is erger voor een kind dan moeten kiezen tussen hun vader of moeder.

Een tweede tip: wanneer de communicatie tussen u en uw partner dreigt te escaleren, probeer dan eerst samen een professional te vinden die met u beiden de juiste weg bewandeld. Vaak heeft u beiden door alle relatiespanningen een bepaald beeld van de ander ontwikkeld waardoor u de ander niet meer ‘hoort’ of dat u zaken anders interpreteert dan door de ander werd bedoeld. Een onafhankelijke derde kan helpen om de communicatie te verbeteren en de objectieve blik terug te vinden en vast te houden.

Ten derde: aarzel niet om tijdens welk traject dan ook advies in te winnen van een advocaat. Scheiden is geen afgebakend moment, zeker niet als er kinderen bij betrokken zijn. Een advocaat weet als geen ander waar eventuele toekomstige conflicten kunnen ontstaan en kan u goed advies geven over afspraken die u met elkaar wilt maken. Zo weet u ook direct waar u wettelijk gezien recht op heeft en welke keuzes eventuele problemen in de toekomst kunnen voorkomen.

Of dat nu gaat om boedelverdeling, kinderalimentatie, partneralimentatie, onroerend goed of omgang: de specialisten van GH Advocaten staan voor u klaar met kundig advies. Als moderne familierechtadvocaten proberen wij escalatie van het conflict zoveel mogelijk te voorkomen, een zogenaamde vechtscheiding is nooit wenselijk. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek. Wij zijn bereikbaar op 0485-561646 of via info@ghadvocaten.nl. Ook kunt u kijken op onze website www.ghadvocaten.nl.