Ook in Overloon werd de jubileumvlag gehesen. (Foto: SK-Media)
Ook in Overloon werd de jubileumvlag gehesen. (Foto: SK-Media) Foto: SK-Media

FrieslandCampina viert 150 jaar van gras tot glas

OVERLOON | FrieslandCampina vierde woensdag met trots haar 150-jarige coöperatieve geschiedenis door het hijsen van de jubileumvlag op diverse leden-melkveebedrijven door het hele land. Ook bij leden-melkveehouders Mart en Marijke Arts-Peters te Overloon werd in het bijzijn van enkele medewerkers van FrieslandCampina de jubileumvlag gehesen.

"Wij werken er graag aan mee om vandaag gezamenlijk de jubileumvlag van FrieslandCampina te hijsen. We zijn trots op de coöperatie en de onderneming waar we gezamenlijk als leden-melkveehouders eigenaar van zijn en daarmee ook op de sterke merken en gezonde en lekkere producten die FrieslandCampina van onze melk produceert!”.

De geschiedenis van FrieslandCampina gaat terug tot 1871. Een groep boeren realiseerden zich dat ze sterker zouden staan als ze samenwerkten. In de jaren die volgden namen boeren de keten van gras tot glas in eigen hand. Gedurende die tijd is een samenwerking tussen een kleine groep boeren en meerdere fusies uitgegroeid tot een multinationale zuivelcoöperatie en onderneming met bijna 17.000 leden-melkveehouders en 24.000 medewerkers die mensen over de hele wereld voedt.