VVD stelt kritische vragen over drempels Looiseweg

GENNEP | De VVD-leden Beppie Bosten en Holger Rodoe hebben onlangs kritische vragen gesteld over aanpak van het wegdek en de aanleg van snelheidsremmende drempels op de Looiseweg in Gennep. Niet voor niets, want B en W beamen na ruggenspraak met de aannemer dat de drempels aangepast moeten worden. 

Door het aanbrengen van een fikse laag split op het asfalt zou het de nietsvermoedende automobilist zomaar kunnen ontgaan dat er enkele drempels verstopt zijn in het traject op de Looiseweg tussen de komgrens van Gennep en de Siebengewaldseweg.
De VVD'ers belichten hun vragen echter de kritiek die hulpverleners uiten. B en W antwoorden daarop dat de aanleg van verkeersdrempels horen bij het aanpassen van wegen naar 60 km-zone.
Wegen in deze categorie mogen niet uitnodigen om er toch hogere snelheden te benaderen.
Dat de drempels in de Looiseweg niet volgens de normering aangelegd zijn hebben het college en de aannemer inmiddels geconcludeerd. Er wordt bekeken hoe deze aangepast kunnen worden. Tot de aanpassing worden automobilisten gewaarschuwd met borden. Ook wordt onderzocht hoe de normoverschrijding tot stand is gekomen.