Juliana Mill speelt zondag de derby tegen SES Langenboom. (foto: Voetbal-shoot.nl/Jeff Meijs)
Juliana Mill speelt zondag de derby tegen SES Langenboom. (foto: Voetbal-shoot.nl/Jeff Meijs) Foto: Voetbal-shoot.nl/Jeff Meijs

Nieuw seizoen start direct met derbykraker SES-Juliana

LANGENBOOM | Komend weekend begint voor alle ploegen in het regionale amateurvoetbal officieel het nieuwe seizoen. Het meest opvallende affiche staat op de rol in Langenboom, waar de kemphanen SES en Juliana elkaar treffen. In de vijfde klasse geldt HBV-Boerdonk als een topper.

Ondanks een jaar stilstand door Corona hebben SES en Juliana er ieder een drukke zomer op zitten. In Langenboom werd groen licht gegeven op de plannen om alle sportverenigingen uit het dorp samen te brengen op het sportpark. Daarnaast keerden enkele oudgedienden terug bij SES. In Mill werd afscheid genomen van hoofdtrainer Johan van Osch (die werd vervangen door Tom van Dalen), reden voor enkele sterkhouders om niet te stoppen, zoals doelman Jasper Bergmans. Hoe gevoelig verlies ligt, hoeft in beide kampen niemand uitgelegd te worden.
Olympia'18 wil hoge ogen gooien in de tweede klasse F en start met een duel tegen degradatiekandidaat Venhorst. In diezelfde klasse speelt Vianen Vooruit tegen CHC en is Volharding gastheer van Real Lunet. In 3A (zaterdag) gaat JVC Cuijk op bezoek bij Redichem, waarvan in de beker al simpel werd gewonnen.
In de vijfde klasse E geldt HBV Beers als titelkandidaat nummer één. Bij het afbreken van de vorige competitie stond Boerdonk echter bovenaan. Beide ploegen komen elkaar dit keer al op de eerste speeldag tegen. Een vroege topper dus op Calbroek, waar de verwachtingen hoog zijn.