Donateursactie en nieuwe dirigent Harmonie Sint Caecilia

VEN-ZELDERHEIDE / OTTERSUM | Harmonie Sint Caecilia uit Ven-Zelderheide en Ottersum bezorgt in de week van 27 september een brief waarin zij inwoners uit beide dorpen vraagt een bijdrage te doneren. Met de donaties kan de harmonie diverse activiteiten mede mogelijk maken. Naast de traditionele aanwezigheid bij diverse activiteiten in de gemeenschap van Ven-Zelderheide en Ottersum verzorgt de harmonie ook jaarlijks het jubilarissenconcert van jubilarissen in de gemeenschap zoals zilveren, gouden en diamanten huwelijksfeesten en Koninklijke onderscheidingen, zomerconcert en het kerstconcert.
Een belangrijke activiteit is ook de opleiding van de jeugd op muzikaal gebied, zodat zij in staat worden gesteld een muziekinstrument te gaan bespelen. Dit alles onder deskundige begeleiding.
Vlak voor de zomervakantie is de nieuwe dirigent Joost van Wichen uit Zaltbommel gestart bij Sint Caecilia. Hij heeft naast klassiek trompet een studie HaFa directie aan het Fontys conservatorium in Tilburg in 2014 afgerond. Zie ook www.joostvanwichen.nl.  

Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

REGIO | De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. De Euregio Rijn-Waal viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Het thema is daarom deze keer Geef me de vijf(tig).
De foto´s kunnen nog tot 1 oktober 2021 digitaal naar info@euregio.org of in een gesloten enveloppe onder vermelding van "Fotowedstrijd” ingestuurd worden naar Euregio Rijn-Waal, Postbus 220, 7040 AE ´s-Heerenberg.
Voor een succesvolle deelname is het belangrijk dat de foto´s betrekking hebben op het thema. Dit jaar worden hobbyfotografen gevraagd om te verbeelden, waar zij aan denken bij de woorden "Geef me de vijf(tig)”. De winnaars krijgen begin december bericht. De twee mooiste inzendingen uit Nederland en uit Duitsland worden met een geldprijs van respectievelijk 200 en 100 euro beloond.
De wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal. Voor alle ingeleverde foto´s verkrijgt de Euregio Rijn-Waal de gebruikersrechten onder naamsvermelding van de fotograaf. De ingeleverde foto´s worden eigendom van de Euregio Rijn-Waal. Voor informatie over de fotowedstrijd zie www.euregio.org/fotowedstrijd2021