Lee Tonnaer draagt stokje over aan Ton Broekmans

MOOK EN MIDDELAAR | “Node neem ik afscheid als gemeenteraadslid en als fractievoorzitter van PvdA Lokaal Sociaal. Die partij gaat mij zeer aan het hart, maar het is goed zo. Er is een mooie club enthousiaste mensen in onze gemeente die ook gelooft in het sociaaldemocratisch gedachtegoed." Het sociaal bewogen mens Lee Tonnaer zegt de politiek na ruim twaalf jaar vaarwel. 

Tonnaer draagt het stokje over aan Ton Broekmans. "Hij wordt mijn opvolger. Hij blijft ons sociaaldemocratische gedachtegoed vol verve voor het voetlicht brengen." Meer dan twaalf jaar was Lee Tonnaer fractievoorzitter. Ondanks dat de landelijke PvdA last had van tegenwind, wist hij de Mookse afdeling te laten groeien. PvdA werd PvdA Lokaal Sociaal, kreeg drie zetels in de raad én leverde ook nog een wethouder en tal van jongere mensen gingen actief meedoen.
Zijn motto ‘Concentreer je op de weg en niet op de beren,' legde hem geen windeieren. De partij kreeg steeds meer aanhangers en ook het ledental groeide. Tonnaer: "In 2018 wonnen we de gemeenteraadsverkiezingen. We hebben nu weer een prachtige lijst met kandidaten voor de verkiezingen in 2022”