Ottersum viert toch kermis

OTTERSUM | Op de valreep is bekend geworden dat Ottersum kermis viert. De uitbaters van 't Swaantje en Buurman en de de lokale jeugd hebben een programma gemaakt voor zaterdag, zondag en maandag.
Buurman steekt op zaterdag 2 oktober om 18.00 uur de bbq aan voor friet met hamburgers en saté. Na het versterken van de inwendige mens verhuist het gezelschap van Buurman naar de buren van 't Swaantje waarom 20.00 uur de Kermisparty met de bekende DJ Hans losbrandt. De kosten bedragen 15 euro.
Zondag is bij 't Swaantje vanaf 17.00 uur kermis met de band Remixx. Op maandag 5 oktober viert Ottersum Oktoberfest in 't Swaantje.
Op het kermisterrein aan het Sint Jozefplein is van zaterdagmiddag tot woensdagavond vertier.


Herfstexpositie Wil Tax en John van Schipstal

MOOK | Kunstlokaal Mook presenteert vanaf zondag de expositie Back to Nature met werken van Wil Tax en John van Schipstal. Wil Tax presenteert haar schilderijen en grafiek. Van Schipstal exposeert houtsculptuur en houten objecten.  
De expositie Back to Nature is op zondagen van 3 tot en met 31 oktober. KunstLokaal, Rijksweg 86 in Mook is open van 11.00 tot 16.00 uur.


CAM start nieuw seizoen

MOLENHOEK | Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) presenteert op donderdag 7 oktober Medische innovaties kritisch bekeken door prof. dr. Maroeska Rovers (hoogleraar Evidence Based Surgery aan de Radboud UMC Nijmegen). Tijdens deze avond wordt de ontwikkeling van technologische innovaties qua veiligheid, effectiviteit en werkzaamheid tegen het licht gehouden. Wanneer worden nieuwe technieken in de markt gezet en hoe anders gaat dit dan wanneer het geneesmiddelen betreft. Industrie en dokter krijgen een idee, ontwikkelen een nieuwe technologie, gaan ermee aan de slag en evalueren daarna.
 De bijeenkomst vindt op 7 oktober plaats in gemeenschapshuis De Wieken, Esdoornlaan 5 in Molenhoek. De aanvang 20.00 uur. De entree 6 euro. Vrienden CAM 3 euro. Entree alleen op vertoon van de QR-code.