Handbal

MHV’81 trakteert publiek op goals

MILL | De handbalsters van MHV’81 hebben ook hun tweede wedstrijd in de Eerste Divisie gewonnen. In een sfeervolle sporthal De Looierij in Mill werd Westfriesland/SEW DS2 uit Nibbixwoud zaterdagavond met 33-21 verslagen.

De monsterzege was de perfecte afsluiting van de teampresentatie die voorafging aan het treffen.
Voor het team van de coaches Rob van den Akker en Bas de Gier was het de tweede week op rij dat de teller de dertig passeerde. Ook tegen Hercules toonde MHV’81 zich in offensief opzicht zeer trefzeker, al was Nienke van den Boom in het Millse doel opnieuw een van de uitblinksters bij de thuisploeg. Die begon voor volle tribunes erg nerveus aan de wedstrijd en keek ook al snel tegen een achterstand aan. Bij rust was de schade al gerepareerd en het eerste verschil (18-13) gemaakt. Na de thee liep MHV’81 over SEW heen en werd het 33-21.

Tweede plaats
Dankzij die overwinning nemen de Millse handbalsters nu een tweede plek in op de ranglijst achter PCA/Kwiek, dat ook beide duels won. Zondagmiddag vervolgt MHV’81 de competitie met een uitwedstrijd tegen HV Quintus D2 in Kwintsheul, dat tot op heden één keer won en één keer verloor.