Volleybal

FAST naar Voltena

SINT ANTHONIS / GENNEP | Eredivisionist FAST begint de volleybalcompetitie zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen debutant Voltena.

In de bagage naar Werkendam dragen de FAST dames de toernooizege in het Belgische Tchalou mee. In Wallonië trof FAST Saturnus Michelbeke en Tchalou Volleybal. De driekamp met de teams uit de Belgische Liga A werd winnend afgesloten. De toernooizege is een mooie stimulans voor het leergierige team van trainer Ivo Martinovic. In Tchalou zag Martinovic ook dat zijn vernieuwde ploeg stappen maakt. "Ik ben honderd procent tevreden over de inzet van de meiden. Er wordt keihard gewerkt. We hebben ervaring ingeleverd, maar ik zie dat we potentie hebben.” De hoofdtrainer zegt ook progressie te zien. Volgens Martinovic zit FAST op 95 procent van het kunnen. "Die laatste stappen zijn belangrijk. Je bereikt dat stuk niet door hard te werken. De spelers moeten nu inzien wat zij zelf kunnen doen. Daar is het voor nodig om je eigen route te verlaten.”
De FAST-trainer ziet Sliedrecht Sport, Apollo 8, VC Sneek en Regio Zwolle Volleybal als de sterkste ploegen in de Eredivisie. "Wij zullen zelf wel eens tikken krijgen maar we groeien. Dat vraagt geduld. Gras groeit niet harder door er aan te trekken.”
FAST speelt zaterdag om 19.00 uur de competitieopening tegen Voltena in Werkendam.