Moe van het overbieden? Ga voor nieuwbouw!

Nu de woningmarkt voor bestaande woningen nogal overspannen is en vraagprijzen zwaar overboden worden, denken veel mensen na over nieuwbouw. Bij velen roept dat associaties op van ‘een hoop gedoe’. Je hebt immers te maken met allerlei zaken waar je als koper van een bestaand huis geen omkijken naar hebt. 

De keuze voor een nieuwbouwwoning begint vaak met een voorzichtig idee. Je denkt na over wat je zou willen, praat er eens over en je kijkt eens rond op Funda. Daarna krijgt het plan voor een nieuwbouwwoning steeds meer vorm. Al in díe fase is het verstandig om vast een gesprek te plannen met een hypotheekadviseur. 

Vragen te over waar je mee te maken krijgt als je een nieuw huis koopt

Voordat je een optie neemt op een kavel of je aanmeldt voor een woning, is het wel zo prettig als je weet wat de mogelijkheden zijn. Wat houdt ‘kosten koper’ precies in en hoeveel is het? Kun je meerwerk meefinancieren? Hoe zit het met de bouwrente? En met de dubbele woonlasten? Vragen te over waar je mee te maken krijgt als je een nieuw huis koopt.

Hoever kun je gaan?
Online zijn er allerlei tools waarmee je jouw hypotheek kunt berekenen, maar zo’n berekening is altijd een ruwe schatting. Tijdens een gesprek zal de hypotheekadviseur veel preciezer kunnen vaststellen tot hoever je kunt gaan. Hij houdt daarbij niet alleen rekening met al je inkomsten en uitgaven, maar bijvoorbeeld ook met de mogelijkheid van schenkingen of de invloed die jouw hypotheekverleden heeft.

Het afsluiten van een hypotheek wordt vaak als noodzakelijk kwaad gezien, maar je hebt heel lang te maken met de consequenties van de keuze die je maakt. Een hypotheek heeft meestal een looptijd van dertig jaar. Wat je kiest moet dus weloverwogen zijn en een veilig gevoel geven. Daarom maken we de klant tijdens het gesprek ook bewust van de risico’s op de langere termijn, zoals arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioen. 

Laat je ontzorgen
Wil jij ook volledig ontzorgd worden op financieel gebied zodat jij je bezig kan houden met de leuke kanten van het kopen van een huis? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs, of loop even binnen bij ons kantoor. Ook dan zij we er voor jou.