Tonny Wilbers ontvangt de Ganapja uit handen van burgemeester Hans Teunissen. (Foto: SK-Media)
Tonny Wilbers ontvangt de Ganapja uit handen van burgemeester Hans Teunissen. (Foto: SK-Media) Foto: Persbureau SK-Media

Ganapja voor Gennepenaar in hart en nieren

GENNEP |  Wat in het vat zit, verzuurt niet. Gennepenaar Tonny Wilbers is zondagmiddag verguld met de onderscheiding die hij anderhalf jaar eerder zou ontvangen. Nu de Coronaregels versoepeld zijn heeft de overhandiging van de welverdiende Ganapja plaatsgevonden. 

Voormalig ondernemer Tonny Wilbers is nog altijd actief op meerdere fronten voor de Gennepse gemeenschap.

Autozegening
Hij organiseerde jarenlang, samen met Deken Huisman, de inzegening van voertuigen in de gemeente Gennep. Tot de 25e editie van de autozegening was hij organisatorisch betrokken en nog steeds is hij actief als vrijwilliger bij dit evenement.

Lok94 
Tijdens het opknappen van de Gennepse locomotief Lok94 was Tonny Wilbers voorzitter. Diezelfde rol vervulde hij bij de organisatie van de tentoonstelling ‘125 jaar Goederen en Personenvervoer in Gennep' in 1996. Verder was Tonny Wilbers jarenlang betrokken bij de viering van Maria Hemelvaart en  de Samenloop voor Hoop. Ook vermaakt hij menigeen met lezingen en verhalen, onder andere in huiskamer De Prôst en bij dagbesteding tHuijs aan de Niers.