Paddenstoelen zoeken met boswachter Oerrr


MOLENHOEK | In de herfst schieten ze als paddenstoelen uit de grond! De herfst is bij uitstek het jaargetijde dat paddenstoelen in groten getale te vinden zijn. En zeker na een regenbui schieten ze letterlijk de grond uit. Boswachter Oerrr gaat op woensdag 27 oktober op Landgoed Mookerheide op zoek naar de mooiste exemplaren. Deelnemers worden dan om 14.00 uur welkom geheten op de grote parkeerplaats achter het jachtslot op de Heumensebaan 2 in Molenhoek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De middag duurt tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal 10 kinderen mee. De excurrsie is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Om de groepsomvang te beperken kan per gezin één volwassene mee. Voor meer informatie of inschrijven (noodzakelijk) zie nm.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken op agenda.

Rondleiding kasteelruïne Bleijenbeek


AFFERDEN | Stichting Limburgs Landschap houdt op zondagmorgen 24 oktober een excursie naar kasteelruïne Bleijenbeek. De excursie start om 10.00 uur en duurt circa twee uur. De deelnamekosten bedragenzeven euro per persoon. In verband met coronamatregelen is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, verplicht aanmelden voor deze excursie kan via www.limburgs-landschap.nl/kalender.
In Afferden is landgoed Bleijenbeek een begrip. Hoewel het tegenwoordig goed toeven is op het landgoed, kent het een roemrucht verleden. Recenter is het ooit prachtige kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waardoor er nu een sprookjesachtige ruïne is ontstaan. De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteeleiland weer toegankelijk te maken.

Volle maanwandeling 

AFFERDEN | Bij Activiteitencentrum De Zevenboom aan de Kapelstraat in Afferden start vrijdag 22 oktober om 20.30 uur een spannende en gratis avondexcursie. Deze duurt ongeveer twee uur en deelname is gratis. Warme kleding en goed schoeisel is aangeraden. In verband met coronamatregelen is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, verplicht aanmelden voor deze excursie via www.limburgs-landschap.nl/kalender.