Carnavalsclub Alde Hap begroet after Coronapins

MOOK |  Achter de schermen is Alde Hap, de Mookse carnavalsvereniging voor senioren, alweer druk bezig met het programma voor het nieuwe carnavals-seizoen. In de Mookse carnavalsscene brandt nu de opening van het seizoen geen maand meer weg is de vraag 'wie wordt de opvolger van Prins Sjaak?'. 

Door alom bekende omstandigheden is de huidige heerser met zijn gevolg het langstzittende Prinsen-gezelschap in de geschiedenis van de Mookse seniorencarnaval geworden. Toch is het eind van zijn imperium in aantocht, want op de prinsenzitting van zondag 12 december wordt na twee jaren waardig afscheid genomen. De eerste after Coronaprins staat al te trappelen om het nieuw carnavalsjaar in te luiden.
De zaal van het Moks Cafè aan de Groesbeekseweg wordt voor deze happening omgebouwd tot carnavalstempel. De gratis prinsenzitting voor alle ouderen van Mook en omgeving begint deze middag om 14.00 uur. Volgens de organisatie van deze middag wordt een gevarieerd carnavals-programma geboden met diverse optredens van lokale en andere artiesten. Klapstuk van de middag is natuurlijk de prinsonthulling. De carnavalsvrienden van Gries en Nie Wies uit Milsbeek en de Waggelaars uit Gennep zullen deze middag samen met de Alde Happers meevieren. Binnenkort hoopt de organisatie de definitieve line-up van de middag bekend te maken.
Bij alle activiteiten van de Alde Hap wordt uiteraard rekening gehouden met de op dat moment geldende Coronamaatregelen. Op de prinsenzitting vindt toegangscontrole plaats. Bezoekers worden gevraagd om een ID-bewijs en een coronatoegangsbewijs.
Iedereen van 50 jaar of ouder, die graag vriend of lid van de Alde Hap in Mook wil worden kan voor informatie en aanmelding terecht bij een van Alde Happers. 


Kwart eeuw GON in Gennep

GENNEP | De Gennepse afdeling van Gehandicapten Organisatie Noord-Limburg viert het vijfentwintigjarig bestaan. Op donderdag 21 oktober worden de leden van de vereniging ontvangen in MFC De Goede Herder.
De bijeenkomst met presentaties van diverse onderdelen en activiteiten van GON Gennep, een tentoonstelling en muzikale omlijsting van een lokale muzikant begint om 10.00 uur in het centrum aan het Europaplein.