Een schets van de ingang van het nieuw te bouwen zorgcentrum Aldenhorst. (Foto: AGNOVA)
Een schets van de ingang van het nieuw te bouwen zorgcentrum Aldenhorst. (Foto: AGNOVA) Foto: : AGNOVA

Pantein presenteert impressie Aldenhorst

MILL | Pantein is bezig met de ontwikkeling van een nieuw zorgcentrum in Mill, ter vervanging van zorgcentrum Aldenhorst. Met veel trots toonde de zorgorganisatie de eerste tekeningen van dit nieuwe zorgcentrum, geschikt voor in totaal 100 mensen. Het nieuw te bouwen centrum zal voldoen aan alle behoeften van haar bewoners en inspelen op de landelijke trend om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Het nieuwe gebouw zal in verschillenden fases worden gebouwd. Pantein beschrijft het vernieuwde zorgcentrum Aldenhorst, aan de Pastoor Maasstraat als  'Een unieke plek in het groen, die dicht bij het centrum van Mill ligt'. In het zorgcentrum is er ruimte voor een tiental woongroepen, samen goed voor in totaal 100 mensen met een zware zorgvraag.

'Een unieke plek in het groen, die dicht bij het centrum van Mill ligt'

Iedere bewoner krijgt in het vernieuwde Aldenhorst een zit/slaapkamer met pantry. Ook het sanitair is in iedere woonunit inbegrepen. Gedurende de dag kunnen de bewoners elkaar ontmoeten in de gezamenlijke huiskamer en keuken van de woongroep. Daarnaast heeft iedere woongroep een balkon of terras om lekker van de buitenlucht te kunnen genieten. Uiteraard kunnen alle bewoners gebruik maken van een mooie, gezamenlijke tuin. 

Zware zorgvraag
Met dit nieuwe zorgcentrum kan beter worden ingespeeld op de behoeften van nieuwe bewoners. Mensen wonen momenteel zo lang mogelijk thuis. Pas op een later moment in hun leven komt men naar het zorgcentrum toe. Dit is veelal als zij erg kwetsbaar zijn. 

De zorgvraag van deze nieuwe bewoners is dan ook hoog, met alle gevolgen voor de woonomgeving. Pantein vindt het uiterst belangrijk dat deze past bij de zorgvraag. In het nieuwe Aldenhorst worden daarom de modernste inzichten en technieken verwerkt, die de leef- en werkomgeving van bewoners en medewerkers zeer prettig maken.

Planning
Op korte termijn worden de vergunningsaanvragen bij de gemeente Mill en Sint Hubert ingediend. Zodra het vergunningentraject is afgerond en de bouwvoorbereidingen gereed zijn, kan het bouwproces starten. De verwachting is dat dit in de loop van 2022 zal zijn.