Scootmobielers krijgen instructie over het af te leggen parcours.
Scootmobielers krijgen instructie over het af te leggen parcours. Foto:

Cursussen bij de SWOGB

De SWOGB organiseert in de gemeente Boxmeer, samen met Veilig Verkeer Nederland, gratis opfriscursussen. 

We willen allemaal zo lang mogelijk onze eigen boodschappen blijven doen. Makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft? 

Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan meedoen met de Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland. De Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer organiseert dit jaar een opfriscursus verkeerskennis voor de ervaren automobilist. Helemaal gratis, op een locatie in Boxmeer en ook nog eens gezellig. 

Waarom een opfriscursus?
Natuurlijk fiets je al je hele leven en heb je waarschijnlijk al jaren je rijbewijs. Meer dan genoeg ervaring dus, zou je denken. Henk Roeffen de organisator van deze cursus: ” Toch ben je, als je wat ouder wordt, een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan een 20-jarige. Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Maar je wilt wel blijven fietsen en autorijden. Daarvoor kan deze opfriscursus helpen: je verkeerskennis wordt weer even bijgespijkerd en je krijgt praktische adviezen van onze instructeur.”

Wat gaan we doen? 
Je kunt meedoen met een opfriscursus. Onze instructeur geeft uitleg over oude en nieuwe verkeersregels, -situaties en -borden. Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto. (Geheel vrijblijvend) Verdere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus. 

Doe mee met de gratis VVN Opfriscursus!
We organiseren onderstaande cursus (je wordt beide dagen verwacht): Maandag 6 en 13 december 2021 tijdstip 13.30 – 15.45 uur in Boxmeer.
Ben je boven de 55, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Boxmeer dan kun je je tot één week voor aanvang van de cursus aanmelden op http://vvn.nl/opfriscursusboxmeer of tijdens kantooruren bellen met 088-5248850. Deelname is gratis, maar let op: vol=vol! Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestigingsmail met de locatiegegevens. Vragen: henkroeffen@gmail.com

Scootmobielcursus was een groot succes

BOXMEER | Maar liefst 27 deelnemers namen deel aan de scootmobielcursus van jl. 28 september. De organisatie was in handen van de gemeente Boxmeer, het gehandicapten belang, SOAB en SWOGB. 

Na ontvangst werden de deelnemers in 4 groepen ingedeeld en kunnen de activiteiten beginnen. Aan elke groep werd ook een EHBO´er gekoppeld. Zo was er een fysiotherapeut om met deelnemers fit/spieroefeningen te doen. Elke dag de spieren losmaken is erg belangrijk en het hoeft niet veel tijd te kosten. Verschillende oefeningen werden doorlopen. 

Dan volgt een gehoor- en ogentest. Het is goed om te weten of je gehoor en zicht voldoende zijn om veilig deel te nemen aan het verkeer. 

Dan de verkeersregels voor de scootmobielen, uitgelegd door een oud agent. Een mooi onderdeel. Mensen worden getest op hun kennis en er worden situaties getoond die mensen in de directe omgeving vaak meemaken. En niet vergeten, de waardevolle tips van oom agent.

Het laatste onderdeel is een proefrit maken met je eigen scootmobiel op een uitgezet parcours door SOAB. Er is een groot verschil tussen de deelnemers. De ene heeft moeite met het parcours en de andere is binnen een mum van tijd feilloos klaar. Tot slot een rondje door de kloostertuin. Het lijkt gemakkelijk maar de instructeur ziet al snel dat er te weinig in de spiegel of achterom gekeken wordt. Een veel voorkomend feit. 

Aan het eind van deze dag kregen alle deelnemers, uit handen van wethouder Willy Hendriks een certificaat overhandigd. Een leerzame dag en zeker voor herhaling vatbaar.