Jong en oud leren en genieten van elkaar.
Jong en oud leren en genieten van elkaar. Foto:

Samen dansen: kinderen en senioren

Stichting ‘DOEJEMEE’ nodigde de volksdansgroep van de SWOGB uit voor een talenten dag voor kinderen van de basisschool de Weijerwereld. Ans van Eeden, docente en Nelly Arts waren enthousiast dat de SWOGB-volksdansgroep hiervoor gevraagd is.

Basisschool de Weijerwereld organiseerde op 17 september een talenten dag en vierde die dag ook haar 5-jarig bestaan.

De school bevindt zich in een bruisende omgeving (De Weijer) op het gebied van cultuur en sociale voorzieningen. Stichting DOEJEMEE helpt Basisschool de Weijerwereld om in samenwerking met organisaties in De Weijer de leeromgeving van kinderen te verrijken. 

Onder het mom van ‘It takes a village to raise a child’ is ook de volksdansgroep van de SWOGB uitgenodigd om mee te doen en kinderen te inspireren. 

Voor deze activiteit zijn 12 kinderen gekozen om samen met 8 enthousiaste dames van de volksdansgroep te dansen. De kinderen komen enigszins verlegen de zaal binnen, maar binnen een mum van tijd is het ijs gebroken. De volksdansgroep vangt de kinderen op een speelse manier op. Ans van Eeden legt rustig en op een duidelijke manier de diverse danspasjes uit. De kinderen pakken het snel op en met muziek is het een genot om naar te kijken.

Na een half uur verslapt de aandacht van de meeste kinderen. Voor Ans het moment om muziekinstrumenten te gaan gebruiken. Ja, alle kinderen willen een instrument en doen weer enthousiast mee. 

Een mooie ervaring van gezamenlijk dansen is bij het liedje van hoofd, schouder, knie en teen. De kinderen kunnen gemakkelijk de tenen aanraken en de senioren komen niet verder dan hun knieën. 

Iedereen vond het een prachtige activiteit, waarin jong en oud van elkaar kunnen leren en genieten.