Raad stemt in met Dorpsplan Langenboom: 'Yes, na drie jaar is het eindelijk rond'

LANGENBOOM | De gemeenteraad van Mill en Sint Hubert heeft donderdag tijdens de raadsvergadering van de oude gemeente ingestemd met het Dorpsplan Langenboom. De plannen behelsen woningbouw, een multifunctionele accommodatie inclusief horeca in de kerk en een bundeling van alle sportclubs op het sportpark in Langenboom.

Door onze redactie

"De meerderheid van de gemeenteraad is achter ons ambitieuze dorpsplan gaan staan en zijn de benodigde middelen definitief ter beschikking gesteld. Ons kloppend dorpshart, verenigd sportpark en woningbouw komt er! Yes! Langenboom is blij dat de inspanningen zijn beloond. Drie jaar na onze start is het rond. De hulp van ontelbaar Langenbomers, politici, ambtenaren, bouwvrienden, deskundigen, lobbyisten, creatievelingen en ondernemers bleek cruciaal", kijkt mede-initiatiefneemster Ivonne van der Horst terug op het doorlopend proces, dat drie jaar geleden begon met een massaal 'ja' van de Langenboomse bevolking op de plannen om de dorpsvoorzieningen te verbeteren en toekomstproof te maken. 

'Blij dat de inspanningen zijn beloond'

"Een speciaal woord van dank gaat uit naar Jos van den Boogaart en Jean Paul Ruyters die geduldig sturing gaven om 400 pagina's 'verantwoording' op te leveren. Hartelijk dank allen voor je kennis, steun, kritiek, geduld en ideeën. Wij zijn hele blije trotse inwoners, die met 'combineren = floreren' hun dorp een nieuwe toekomst inblazen", besluit Van der Horst.