Dankzij de handige Boxmeerse ondernemers hoef je niet buiten de regio te zoeken voor een volledige woningmetamorfose.
Dankzij de handige Boxmeerse ondernemers hoef je niet buiten de regio te zoeken voor een volledige woningmetamorfose. Foto:

Wonen Boxmeer presenteert: ‘Uw gemak, alles onder 1 dak’

BOXMEER | De oktobermaand is woonmaand. Als het buiten steeds grijzer en somberder wordt, zoekt menigeen de kleur en warmte binnenshuis op. Niet zelden wordt er hierbij gekozen voor een welverdiende opknapbeurt. Wonen Boxmeer, een collectief aan handige ondernemers, wil graag eenieder in de regio wijzen op de meerwaarde van de lokale woon-ondernemers. Zondag 31 oktober komen ze tezamen op het Boxmeerse Raadhuisplein om zich voor te stellen. 

Door Mans Pere

“We hebben in Boxmeer alles, een badkamerzaak, elektricien, hovenier. Noem maar op. Daar hoef je echt niet voor naar Nijmegen of Uden.” Eddy Pennings van het Boxmeerse Sanidrôme is overtuigd van de kracht van lokaal. “We moeten het absoluut van elkaar hebben. Daarom hebben wij ondernemers elkaar ook opgezocht, om onze krachten te bundelen.”

Tot het wooncollectief behoort naast Pennings nog een achttal andere Boxmeerse ondernemers: Van Bon Elektro, Boxmeers Tapijthuis, Weren interieurprojecten, Slaapspecialist Morgana De Best-Noy, Langen Keukens, MH Hoveniers, KM Kozijn en Mondial Movers. Het veelzijdige en diverse collectief garandeert dat iemand die zijn woning van top tot teen in een nieuw jasje wil steken, niet verder hoeft te kijken. “We kennen elkaar goed en werken al veel samen” aldus Ton Weren van het gelijknamige interieurprojectenbedrijf. “Wanneer nodig zullen we dus ook van elkaars diensten gebruik maken, of mensen doorverwijzen.”

Prijs en kwaliteit
Harry Bongaerts van Morgana hamert op nóg een voordeel van het samenwerkingsverband: uitstekende kwaliteit. “Daar moet je in investeren. Op de lange termijn is dat veel voordeliger.” Stilstaand in zijn eigen beddenzaak kijkt Harry om zich heen. “Ik weet zeker dat ik als je appels met appels vergelijkt, het beste prijs-kwaliteitsaanbod kan maken voor eenieder hier in de regio!” De anderen knikken instemmend. “Het is misschien een investering in het begin, maar doordat wij alles zelf vakkundig aansluiten en monteren, blijft het daar dan ook bij” stelt Eddy Pennings. “We ontzorgen van A tot Z!” Gevolg is dat de financiële zorgen ook uitblijven.

Korte lijntjes
Naast kwaliteit garanderen de Boxmerenaren ook de goede service. Niks geen helpdesken of onpersoonlijke benaderingen. “Bij ons weet je wie de eigenaar van het bedrijf is” benadrukt Eddy van Bon, directeur bij Van Bon Elektro. “Door met bekende partijen te werken, weet je wat je in huis haalt.” De specialist in elektronisch huiscomfort doelt hiermee niet enkel op de montage, maar ook op vakkundige nazorg en service. “Je trekt ons gewoon even aan de jas en we zorgen ervoor dat het in orde komt. Zo snel mogelijk en zonder gedoe.”

'“Door met bekende partijen te werken, weet je wat je in huis haalt.'

Zondag
Zondag 31 oktober is het handige gezelschap dus aanwezig in het centrum van Boxmeer. Met een viertal stijlvolle pagode-tenten en live muziek belooft het een gezellige aangelegenheid te worden, puur bedoeld om te netwerken. Ton: "We zijn helemaal niet van plan om offertes uit te schrijven. We willen laagdrempelig onszelf in de kijker spelen. Mensen vertellen dat wij er zijn. En in een vrijblijvend gesprek laten merken wat we allemaal kunnen. Het is tenslotte oktober, woonmaand.” Kom zondag 31 oktober naar het Raadhuisplein in Boxmeer en kijk alvast op de website van www.wonen-boxmeer.nl .