In Gennep zou volgens CDA een tweede 'Page-flat' gebouwd moeten worden om ruimte voor starters te creëren. (Foto: Jos Gröniger)
In Gennep zou volgens CDA een tweede 'Page-flat' gebouwd moeten worden om ruimte voor starters te creëren. (Foto: Jos Gröniger) Foto: Jos Gröniger

CDA: Tweede 'Page-flat' als oplossing woningentekort

GENNEP | Ondanks het feit dat B en W van Gennep er hard aan werkt om woningbouwontwikkeling in de gemeente vlot te trekken, blijft het voor starters op de huizenmarkt lastig om een betaalbare woning te vinden.  CDA in Gennep stelt schriftelijke vragen en doet een opmerkelijk voorstel. Een tweede 'Page-flat' buiten het Pagepark zou een oplossing kunnen zijn, denkt de fractie.

Het idee is ontstaan omdat de prijzen voor grondgebonden starterswoningen inmiddels meer dan 300.000 euro bedragen. 'Daarmee is het voor starters op dit moment vrijwel onmogelijk om een woning te kopen', schrijft CDA, dat denkt dat een appartementencomplex primair voor starters een oplossing kan zijn, en het college verzoekt contact te leggen met projectontwikkelaars.
CDA denkt aan een mix van koop- en huurappartementen. Als voorbeeld denkt de partij een een tweede Page-flat. De zou dan niet in het Pagepark moeten komen, maar op een locatie elders in de gemeente. Het complex kan omgebouwd zodat het later voor ouderen geschikt is.
Raadslid Jacques van Bergen terughoudend over mogelijke locaties. "De dorpen zijn niet geschikt. Misschien liggen er kansen op De Heikant en aan de westkant van de Heijenseweg."