Kapellenfestival in Haps

HAPS | De liefhebbers hebben er op moeten wachten maar op zaterdag 30 oktober prijkt het evenement weer op de agenda: het jaarlijkse Kapellenfestival van blaaskapel De Rozenbottels uit Haps.

Al vele jaren is het Hapse festival een begrip in de blaaskapellenwereld en vele, vele kapellen betraden met succes het fraai opgezette podium in de Hapse Posthoorn. Het is altijd "volle bak” en als de voortekenen niet bedriegen zal dit ongetwijfeld ook dit jaar weer het geval zijn.Aan de succesformule is niet getornd en dit betekent dat ook dit jaar, naast de Rozenbottels, twee gastkapellen de bühne zullen betreden.
De eerste gastkapel is blaaskapel Štesti uit Boxmeer: een groep enthousiaste muzikanten, die allen hun hart hebben verpand aan voornamelijk de Tsjechische muziek. Štestí is tussen 2008-2009 door Andy Marti en Kim van de Voort opgericht. Blaaskapel Štesti streeft ernaar om in hun muziek, de typische Tsjechische "drive” of interpretatie te spelen en dat kan alleen met de juiste mensen en op de juiste manier van repeteren. Štesti beperkt zich tot de instrumentele kant van de Tsjechische muziek. Op speciale momenten en als de mogelijkheid het toe laat voegen zij zang toe. De muzikale leiding is in handen van Andy Marti uit Cuijk.