Schaatsplannen opnieuw in de ijskast; Van uitstel komt geen afstel

BOXMEER | Het zou de vijftiende editie worden van het IJsfestijn in Boxmeer. De organisatie was er van overtuigd dat alles door kon gaan en dat het jubileum op gepaste wijze ingevuld kon worden. De voorbereidingen waren dan ook al in volle gang. Maar door de nieuwe coronaregels is nu toch besloten het evenement dit jaar niet door te laten gaan. 

“Iedereen keek enorm uit naar de komst van de ijsbaan,” vertelt de IJscommissie. “Het enthousiasme vanuit de sponsoren en vrijwilligers was erg groot.” Ook voor de organisatie is de afgelasting van de jubileumeditie een enorme tegenvaller. “Maar we beseffen ons maar al te goed dat een evenement van deze omvang, waar dagelijks honderden kinderen bijeenkomen, niet wenselijk is gezien de huidige besmettingscijfers en de druk op de zorg.”

“Via deze weg willen wij gemeente, vrijwilligers, sponsoren en leveranciers bedanken voor zijn of haar bijdrage, vertrouwen en begrip. Wij als commissie gaan onze energie en focus richten op het IJsfestijn van volgend jaar want wat ons betreft wordt ook nu uitstel geen afstel.”

Wij als commissie gaan onze energie en focus richten op het IJsfestijn van volgend jaar


Het IJsfestijn stond in de agenda van vrijdag 10 december tot en met zondag 9 januari. Het schaatsfestijn zou plaatsvinden op het Raadshuisplein te Boxmeer.