Destion stijgt met stip

NOORD-LIMBURG | Was Destion vorig jaar in de Aedes Benchmark nog de hoogst genoteerde woningcorporatie in Limburg, nu is de in Gennep zetelende organisatie de beste van het land.

De Aedes Benchmark maakt jaarlijks op hoofdlijnen de prestaties inzichtelijk van de woningcorporaties in Nederland en vergelijkt ze onderling. Dit jaar deden er 269 corporaties mee, die samen 98% van 2,4 miljoen corporatiewoningen bezitten. In de benchmark worden de woningcorporaties beoordeeld op de vijf onderdelen Huurdersoordeel, Bedrijfslasten, Duurzaamheid, Onderhoud & Verbetering en Beschikbaarheid & betaalbaarheid. De scores zijn gesplitst in A (bovengemiddeld, B (gemiddeld) en C (onder het gemiddelde).
Destion is opnieuw met vier A-noteringen een van de hoogst scorende corporaties in Nederland. De score getuigt van een kwalitatieve dienstverlening én een goed en duurzaam woningbezit. Met deze resultaten was Destion in vorige jaren al Limburgs beste corporatie.
Directeurbestuurder Wilbert Pothoff: "Ondanks een lastig jaar met veel personeelswisselingen én de corona-uitdagingen, hebben we de dienstverlening voor onze huurders én de kwaliteit van onze woningen kunnen waarborgen of zelfs kunnen verbeteren. Daar zijn we enorm trots op!”