Eind goed, al goed.  ARBO Rotterdam / FAST wist weer te winnen. (foto: Jos Gröniger)
Eind goed, al goed. ARBO Rotterdam / FAST wist weer te winnen. (foto: Jos Gröniger) Foto: Jos Gröniger

FAST wint spannend gevecht

OOTMARSUM | Eredivisionist ARBO Rotterdam / FAST heeft na een pauze van twee weekenden de competitie hervat met een zwaarbevochten overwinning. In Ootmarsum waren (opnieuw) vijf sets nodig om Set Up'65 op de knieën te krijgen. Voor de lege tribune in sporthal De Schalm waren de setstanden 25-15, 19-25, 23-25, 25-17 en 8-15 voor het team van trainer Ivo Martinovic.

FAST werd zaterdagavond overrompeld door een furieus gestarte thuisploeg. Wissels van trainer Martinovic ten spijt ging de eerste set ging met 25-15 naar Set Up'65. FAST herstelde de schade en trok met 19-25 de stand gelijk. De dipjes uit de eerste en de pieken uit de tweede volgden elkaar in de derde set sneller op. In een worsteling sloeg de ploeg uit Gennep en Sint Anthonis aan het slot met 23-25 toe. Bij de 1-2 achterstand legde Set Up'65 zich niet neer. De Twentse speelsters sloegen rap een gat een liepen van 9-2 uit naar een 22-12 24-14 voorsprong. FAST overleefde vier setpoints maar moest de set met 25-17 aan Set Up'65 laten. Het sterke slot uit set vier hielp de bezoekers op weg naar de winst in de vijfde set die met 8-15 gewonnen werd.
In de derde ronde van het bekertoernooi strijdt FAST zaterdag in Hoogeveen met thuisploeg en tweede divisionist Betech Olhaco en eredivisionist Draisma Dynamo om één plaats in de volgende ronde. Het was maandag onzeker of de bekerwedstrijden doorgang vinden.