Het hoogste punt lijkt bereikt bij de bouw van de semipermanente sporthal in Gennep. (Foto en tekst: Jos Gröniger)
Het hoogste punt lijkt bereikt bij de bouw van de semipermanente sporthal in Gennep. (Foto en tekst: Jos Gröniger) Foto: Jos Gröniger

Semipermanente sporthal in Gennep bereikt hoogste punt

GENNEP | De bouw van de nieuwe semipermanente sporthal aan de Picardie in Gennep vordert gestaag. Na de funderingen en het storten van de werkvloer worden momenteel de constructiedelen gereedgemaakt voor plaatsing. Langzaam maar zeker worden de contouren van de sporthal voor de komende tien tot vijftien jaar zichtbaar.

De aluminium spanten van de hal, die een dak van een soort tentzeil krijgt, worden als onderdelen van een bouwpakket op de bouwlocatie aangeleverd. In het werk worden de compacte onderdelen uitgeklapt en door de constructielieden met ca. dertig centimeter lange en enkele centimeters dikke pennen geborgd. In de betonnen vloer zijn de ankers aangebracht voor de kolommen waar die spanten op komen te rusten.
Met de komst van de hal van 30 bij 50 meter wordt het capaciteitsprobleem waarmee Gennepse verenigingen al jaren kampen verholpen. De hal krijgt een entree, materialenruimte en vier kleedlokalen.
De semipermanente sporthal is begin februari al klaar voor gebruik. Desondanks dreigt er een probleem. Enexis slaagt er door diverse factoren niet in de krachtstroomvoorziening eerder aan te leggen. Uitstel van de ingebruikname is volgens wethouder Peperzak niet aan de orde. "Nee, dat kan niet, want de verenigingen hebben de huur elders al opgezegd. We overwegen tijdelijk een aggregaat in te zetten.”