Expo Het Woud in KunstLokaal

MOOK | Met de expositie Het Woud onderstreept stichting Jacques van Mourik dat de Plasmolense bossen veelvuldig het onderwerp zijn van objecten uit de kunstcollectie. De tentoonstelling wordt zondag geopend in KunstLokaal in Mook. ‘Het Woud’ is een combinatie-expositie van werken van de vroegere Plasmolense kunstenaars en twee hedendaagse kunstenaars zoals Marije Kos uit Milsbeek: “Mijn schilderijen zijn landschappelijk van aard. Ze vormen samen een stille wereld met een diepere betekenis. Mijn inspiratiebronnen zijn de aardse krachten, de kracht van Moeder Aarde. De werken tonen fragmenten van een onwerkelijk landschap, waar menselijke aanwezigheid alleen een storende factor zou zijn. De boom vormt een belangrijk symbool… de boom als slachtoffer van menselijk ingrijpen door de tijd… de boom als getekende overlever."
Gennepenaar Jaap Glandorff toont zijn houtobjecten. Zijn liefde voor hout is al veertig jaar een drijvende kracht achter zijn werk. Bewegende objecten, miniaturen, beeldhouwwerk en constructies: elke keer opnieuw ontdekt Glandorff een nieuw facet van zichzelf en de mogelijkheden van zijn materiaal.
De expositie Het Woud in KunstLokaal aan de Rijksweg 86 in Mook open van 5 december tot en met 30 januari 2022. Openingstijden zondag van 11.00 tot 16.00 uur.


Reacties artikel TVW (23/11)

REGIO | Het artikel over de Transitievisie Warmte (TVW) heeft bij enkele lezers vragen opgeworpen. Enkele lezers en direct betrokkenen uit de gemeente Mook en Middelaar reageerden en vonden het artikel tendentieus. Ook de artikelkop werd bestreden.
De redactie geeft toe dat de kop wellicht als een voorbarig conclusie gezien kan worden. Zij is echter van mening dat verderop in het artikel is uitgelegd dat er eerst andere maatregelen getroffen kunnen worden voordat over gegaan zou kunnen worden op all electric. Helaas is de passage over groengas niet in het definitieve artikel vervallen.


Drugsafval gedumpt

GENNEP | Aan de Veerstraat in Gennep is in de nacht van vrijdag op zaterdag drugsafval gedumpt. Geen van de vier gedumpte vaten van 1000 liter heeft gelekt. Zaterdagmiddag is de dump verwijderd.